Mübarek ayların gölgesinde arınma zamanlarına

Zaman akıp geçiyor. Yıllar, aylar ve mevsimler kayıyor avuçlarımızdan, hayatımızdan her gün bir hayat yaprağı daha dökülüyor. Gündemler sıcak, kuşatıcı, yıpratıcı, acıtan...

Zaman akıp geçiyor. Yıllar, aylar ve mevsimler kayıyor avuçlarımızdan, hayatımızdan her gün bir hayat yaprağı daha dökülüyor. Gündemler sıcak, kuşatıcı, yıpratıcı, acıtan halleri ile günlerimize akarken, gerçek gündemin tam da ortasında buluyoruz kendimizi.

Gerçek gündem, biricik halleri ile,müstesna seslenişlerle, arıtan iklimlerle tam da yanı başımızda bizi bekliyor. Rabbim, bir nefes gibi çağıldayarak akan ırmakların coşkusuyla, yanan, kavrulan çöllerde kavuşulan serapların serinliğiyle gönderiyor mevsimlerini.

Üç aylar, mübarek aylar, arıtan aylar, yaklaştıran aylar, Rabbe taşıyan aylar, Resulü anlama zamanlarını yüreklerine ilmek ilmek dokuyan aylar geldi.

Dostlar! Müjdeler yüklü, kurtuluşu sinesinde barındıran mübarek zamanların her anını hakkını vererek değerlendirme halleri ile soluklanacağımız günlerdeyiz.

Mübarek zamanlar ılgıt ılgıt arıtan, temizleyen, duru ve bahar tazeliğinde akarken günlerimize, siyasetin zorlu yarışına şahit oluyoruz. Ümmetlerin kaderi vardır. Toplumların kaderi vardır. Ülkem, örnek ve önder siyasilere öylesine muhtaç. Çocuklarımıza bırakacağımız yarınlar, miras bırakacağımız günlerin özlemiyle temiz, kirden ve riyadan arınmış, has ahlakı kuşanmış bireylerin vekil olmasını, gerçek milletin vekili olmasını gönülden arzuluyoruz. İstiyoruz ki kimse incinmesin, bu mübarek topraklarda birlik beraberlik sarsın, kuşatsın insanımızı. İstiyoruz ki Efendimiz’i andığımız şu günlerde, O’nu anlamaya çalıştığımız şu günlerde, O’ndan bir esinti sarsın, kuşatsın donuk çehreleri, merhametten yoksun yürekleri.

Efendimizin Hira’ya yürüyüşü vardır. Gönlüne, acılarına, içinde bulunduğu insanlığın sancılarına, yüreğinde yavaş yavaş yeşermeye başlayan muştu gibi yüreğini kuşatan risalete yürüyüşü vardır. Hirasına yürüdüğünde, nice meşakkatle uzun yolculuklar sonu Nur Dağı’nın zirvelerindeki o kutlu mağaraya sığındığında, anlıyoruz ki asırlar sonra asıl yürüyüşü yüreğindeki Hirasınayapmıştır. Yüreğindeki imanî sancılarına yürüyerek, umudu, aşkı, huzuru, süruru kuşanarak yaralı coğrafyasına, Nur Dağı’nın doruklarından dualar göndermiştir. Mübarek çehresini yalayıp geçen gözyaşları ile, bedeninden ziyade yüreğindeki acıların yorgunluğu onu kuşattığında, uzaktan gördüğü Mekke’nin kavrulan evlerine, Kutlu mescide kim bilir hangi kurtuluş dualarını göndermiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatan ey vatan 15 Temmuz 2018 | 224 Okunma Diren usta 23 Haziran 2018 | 390 Okunma Bayram paylaşmaktır sevinci ve hüznü 15 Haziran 2018 | 127 Okunma Ertuğrul Gazi ile büyük buluşma 28 Mayıs 2018 | 161 Okunma Ramazan derin ve onulmaz yaralarımız için gelir 19 Mayıs 2018 | 122 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar