Dolar zayıflayabilir!

Hafta içinde ABD merkez Bankası Fed’in Haziran toplantısına ait tutanaklar yayınlandı. Hatırlanacağı gibi Fed haziran toplantısında politika faizini 25 baz puan yükseltmiş ve bilanço küçültmesinin...

Hafta içinde ABD merkez Bankası Fed’in Haziran toplantısına ait tutanaklar yayınlandı. Hatırlanacağı gibi Fed haziran toplantısında politika faizini 25 baz puan yükseltmiş ve bilanço küçültmesinin detaylarını içeren yol haritasını açıklamıştı.
Fed tutanaklarında üyelerin gerek bilanço küçültmesine başlanacak tarih, gerekse enflasyon konusunda önemli görüş ayrılıkları yaşadıklarını görüyoruz. Bilanço küçültmesi konusunda bir grup üye “bu işe bir iki ay içinde başlanmasını savunurken diğerleri sene sonunu bekleyip enflasyona ne oluyor görelim” diyor.

Buna cevaben bazı üyeler “enflasyona ne olduğunu görmek çok da önemli değil çünkü bilanço küçültmesi bir sıkı para politikası aracı olarak görülmemeli” derken, bekleme taraftarı olanlar “biz öyle desek de piyasalar bilanço küçültmesini ‘yanlış bir algı ile’ sıkılaştırma olarak yorumlayacaklar” fikrindeler.

‘Geçici’ ile ‘kalıcı’ farkı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İki saat fazla çalış üstün yetenekliyle yarış 19 Nisan 2019 | 404 Okunma Tarp tecrübesi ne gösteriyor? 11 Nisan 2019 | 191 Okunma Enflasyonda yön ne tarafa? 05 Nisan 2019 | 205 Okunma Bildik yoldan şaşmamak gerek 29 Mart 2019 | 157 Okunma Fed güvercin duruşunu teyit etti 22 Mart 2019 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar