Sinan ve Bruma

Hem Galatasaray hem de Alanyaspor’un çok büyük hedefleri kalmadığı için açık futbolun oynandığı bir maç izledik. Sarı-kırmızılılar ligi 3. sırada bitirmek istiyor. Bu, Avrupa Ligi’nde...

Hem Galatasaray hem de Alanyaspor’un çok büyük hedefleri kalmadığı için açık futbolun oynandığı bir maç izledik. Sarı-kırmızılılar ligi 3. sırada bitirmek istiyor. Bu, Avrupa Ligi’nde bir ön eleme daha az oynamak ve sezonu biraz daha geç açmak adına önemli. Ancak Fenerbahçe’ye karşı ikili averajda geride oldukları için son hafta rakiplerinin Adana’da puan kaybetmesini bekleyecekler.

İlk yarım saatte 4 gol izledik. Özellikle Sinan Gümüş için ayrı bir parantez açmak lazım. Son haftalarda oynadığı futbolla takımına büyük katkı sağladı. O zaman da sormak lazım bu futbolcu neden daha önce ilk 18’e bile alınmadı diye. İki güzel bitiriş yaptı Sinan. Birçok Avrupa kulübünün istediği yazılıp çizilen Bruma da yine bildiğimiz dikine futbolunu sürdürdü, çok da güzel bir gol attı. Hem Sinan hem de Bruma bu takımdan ayrılırsa bence ciddi kayıp olur. Attığı iki golle Cenk Tosun’un 5 gol önüne geçen ve krallık yarışını büyük ölçüde garantileyen Vagner Love da tartışmasız sezonun golcüsü. Özellikle attığı ilk gol tecrübe kokan, klas bir bitirişti. Bu tip kariyerli golcüler ilerleyen yaşlarına rağmen maalesef ligimiz için çok fazla. Bu arada tatile erken çıkmak isteyen her yabancı futbolcu gibi Love da sarı kart görmek için uğraştı ve bunu başardı. Alanyaspor’un Rizespor ile önümüzdeki hafta çok kritik bir maçı var. Hem Bursa’yı hem de Rize’yi ilgilendiren ölüm kalım maçında böylesine önemli bir yıldızın oynayamayacak oluşu da Rize açısından iyi, Bursa açısından ise kötü bir haber oldu.

SKANDAL PENALTI

Maçın hakemi Halil Umut Meler skandal bir penaltı kararına imza attı. Rodrigues’e yapılan faule penaltı düdüğünü çalamayan Meler, birkaç dakika sonra Ahmet Çalık’ın kolunu kapattığı ve omzuna çarpan pozisyonda penaltı kararına hükmetti. Bu kadar tutarsızlık ve gözünün önündeki net pozisyona skandal bir yanlış karar FIFA kokartlı bir hakeme yakışmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan, koltuğa veda et! Gümüşdağ hiç gelme 30 Temmuz 2017 | 431 Okunma Önce adalet! 09 Temmuz 2017 | 234 Okunma Sinan ve Bruma 06 Temmuz 2017 | 522 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar