Turkcell, Togg ile dünyayı dolaşacak

Hürriyet Gazetesi Sefer Levent'in bugünkü (05.11.2022)''Turkcell, Togg ile dünyayı dolaşacak'' başlıklı yazısı.

“Mobilite ekosistemi içinde kurgulanan ve kullanıcıyı odağına alarak yeni yaşam alanı haline gelecek yerli otomobil projesine sadece yatırımcı olarak destek vermiyor, dijital servislerimiz ile bütünleşik bir değer yaratmak için de çalışıyoruz. Bunun ilk örneğini, Togg’un dijital ekosistemindeki tüm ödeme hizmetlerini, güçlü ve dinamik altyapısı ile Paycell’in gerçekleştirmesiyle sağlayacağız. Paycell ve fizy entegrasyonlarımız, yapay zekâ temelli teknoloji geliştirme faaliyetlerimiz ile Togg’un konsolunda yer almaktan kıvanç duyacağız.”

Bu sözlerin sahibi Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan. Erkan ile Turkcell’in davetlisi olarak geldiğimiz Kıbrıs’ta buluştuk. Erkan’ın şirketin 9 aylık bilanço sonuçlarını açıkladığı toplantıda Togg ile ilgili yukarıdaki sözleri hem dikkat çekiciydi hem de geleceğe ilişkin ipuçları verdi. Murat Erkan’a Togg’un konsolunda yer alacak uygulamaların aracın ithal edilmesi durumunda gittiği ülkelere entegre olup olmayacağını sordum. Cevabı şöyle oldu:

“Biz attığımız adımları sadece yerel olarak planlamıyoruz. Hep global olarak düşünüyoruz. Togg’un konsolunda yer alacak uygulamalarımız diğer ülkelere de entegre olacak. Togg’un seri üretime geçmesi, yurtiçinde satılmaya başlanması ve ithal edilmesi biraz daha zaman alacak. Togg’un dünya pazarlarında rekabetçi bir marka haline gelmesi durumunda ise Turkcell aracın gittiği ülkelerden müşteri de kazanacak. Kısacası Turkcell sadece ortak olarak değil önemli bir partner olarak da Togg’u sahiplenmiş durumda.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Boykot tartışmasının iki sonucu var 23 Nisan 2024 | 51 Okunma Ray ekonomisine yatırım kazandırır 22 Nisan 2024 | 91 Okunma Restoranlar boşalmaz ama macun tüpten çıktı 19 Nisan 2024 | 366 Okunma 3.7 milyon dönümlük üretim 18 Nisan 2024 | 189 Okunma Altın ithalatına kota ihracatçıya dert oldu 16 Nisan 2024 | 122 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar