O telekom bu telekom değil!

Hürriyet Gazetesi Yazarı Sefer Levent'in bugünkü (14.04.2022)''O telekom bu telekom değil!'' başlıklı yazısı.

Hemen hemen her gün bıkmadan usanmadan arıyorlar. Bazen 0 850’li bir numara bazen 0 212 ile başlayan başka bir numaradan... Şirket adı söylemeden doğrudan lafa giriyorlar. “Sayın ... İnternet paketinizin süresi doldu. Cazip koşullarla yenileyebiliriz.” Ardından seri şekilde paket özellikleri fiyatlar veriliyor vs.

Siz telekom şirketinizden arandığınızı düşünüp, başlıyorsunuz fiyatları sorgulamaya. Karşı taraf kampanya süresinin dolmak üzere olduğunu da söylüyor ki hemen telefonda iş bitsin. Tarifeyi sözleşme taahhütlerini sözlü olarak onaylatıyorlar. Kabul ediyorsunuz ve yeni tarifeniz devreye giriyor. Hayırlı olsun... Daha doğrusu geçmiş olsun. Bilin ki kandırıldınız.

Evet arayanlar çoğunlukla telekom kuruluşu ama sizin düşündüğünüz müşterisi olduğunuz telekom kuruluşu değil. Aslında arayanlar aracı bir takım kuruluşlar. Amaçları sizlerin tarifesini kendi üzerlerinden yeniletip aradan komisyon kapmak. Öncelikle dürüst değiller. Sizi aradıkları kuruluşun gerçek adını vermiyorlar. Sonrasında sizi razı ettikleri kampanyalar da güncellikten uzak. Belki de çok daha ucuza cazip koşullarla alabileceğiniz paketleri daha pahalıya daha kısıtlı şartlarla kabul ediyorsunuz.

Bu tür aldatmacalara karşı telekom şirketlerinin çabaları da yetersiz kalıyor. Numara engelleme çabaları, açılan davalar sürerken her gün yeni bir telefon numarası ve yeni bir şirketle aldatma teşebbüsleri devam edip duruyor.

Tüm kurumların ilgili kendi kurumsal numaralarını dikkate alın. Bu numaralar dışında bir numaradan aranıyorsanız, kurum adını sorgulayın. Resmi numaradan aranmak istediğinizi söyleyin. Bilin ki size geri dönmeyecekler. Maalesef sizi aldatanlar her gün yeni bir yöntemle karşınıza çıkıyor. Uyanık olmakta fayda var!

TARIM GİRİŞİMCİLERİ ŞİMDİ TAM ZAMANI!

Ziraat Bankası’nın İstanbul Maslak’taki genel müdürlük binasındayız. Genel Müdür Alparslan Çakar tarım sektörü için büyük önem taşıyan tarım ekosistemini yeni stratejilerini anlatıyor. Konu neden önemli çünkü artık iyice anladık ki gıda ürünleri aslında ülkeler için hem büyük değer hem de önemli bir silah. Pandemi, Ukrayna işgali gösterdi ki dünyanın binbir türlü hali var. Kaderinizle baş başa kaldığınızda olmazsa olmazlarınızdan biri tarım ürünleri. Bırakın kendi kendinize yetmeyi tarım ürünleriyle dünyaya hükmetmeniz bile mümkün. Bu yüzden tarımın desteklenmesi, teşvik edilmesi şart. Bankacılık sektörünün bu alandaki en büyük oyuncusu Ziraat Bankası bu misyonun bilinciyle yeni bir strateji oluşturmuş. Öncelikle tarım ekosisteminin paydaşları tespit edilmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Derin Ar-Ge zamanı 27 Mart 2024 | 104 Okunma Yurtdışından telefon alıp, harç yatıranlar dikkat! Eksik işlem mağduru olmayın 22 Mart 2024 | 91 Okunma Türk elektrik filosu dünyayı fethediyor 21 Mart 2024 | 301 Okunma Kritik bir tarih: 30 Nisan 2024 14 Mart 2024 | 265 Okunma Turizmde hedef 12 ay 81 il 09 Mart 2024 | 40 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar