Metruk Uludağ Sanatoryumu artık ‘Business School’

Uludağ Çevre Forumu’nun Uludağ Swissotel’de yapılacağı bilgisini alınca şaşırdım.

Çünkü açık söyleyeyim Uludağ’da Swissotel açıldığını bilmiyordum. Meğer açılış aralık ayında gerçekleştirilmiş. Uludağ Milli Parkı sınırlarının içine girer girmez bir süre sonra yolun solundaki yönlendirme tabelalarıyla otele ulaştım.

Hemen söyleyeyim... Uludağ oteli, restoranları, konferans ve toplantı salonlarıyla nefis bir tesise kavuşmuş.

Metruk Uludağ Sanatoryumu artık ‘Business School’

ANITKABİR’İN MİMARI VE İLK KADIN MİMAR İMZASI

Bursa Ticaret Odası yetkililerinden Cumhuriyet döneminde inşa edilen sembol bir yapının dönüşüm öyküsünü dinledim. İşte öyküden satır başları....

-Uludağ’da bir bölümü Swissotel bir bölümü ise Bursa Business School olarak hizmete açılan bina aslında 1949’da işletmeye giren Sanatoryum.

-Mimarlık tarihinin iki büyük ismi Anıtkabir’in mimarı Ordinaryus Prof. H.Emin Onat ve Cumhuriyetimizin ilk kadın mimarlarından Prof. Dr. Leman C. Tomsu tarafından ortak tasarlanmış.

-Yapı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere ve eğitim teşkilatı mensuplarına otel olarak hizmet etmesi planıyla kurgulanmış ancak tasarım sürecinde hasta sayılarının artması ve binanın konumunun sanatoryum için elverişli olması nedeni ile binanın işlevi verem sanatoryumu olarak değiştirilmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Otel gurusundan turizm tüyoları 19 Temmuz 2024 | 88 Okunma Türkiye’de arsa maliyeti Avrupa’yı solladı... Ulaşılabilir konut için ekonomik arazi şart 18 Temmuz 2024 | 70 Okunma Evleneceklerin gözü ‘paslanmaz’ kavgasında 16 Temmuz 2024 | 1.289 Okunma Kardeş Toksöz’ü ipotekle vurdular 09 Temmuz 2024 | 2.288 Okunma Bakmadan girme incelemeden ödeme 07 Temmuz 2024 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar