Borsada ‘fast food’ dönemi

Hürriyet yazarı Sefer Levent bu hafta 'Borsada ‘fast food’ dönemi' başlıklı yazısını kaleme aldı.

TARİHİ bir halka arzla karşı karşıyayız.

TAB Gıda halka arzı önceki gün Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Şirket sermayesinin yüzde 18.5’ini temsil eden 52 milyon 500 bin adet hisse, 130 liradan satılacak. Böylece halka arz tamamlandığında 6 milyar 825 milyon TL’lik hisse satışı gerçekleşmiş olacak.

Bu rakam TL bazında halka arz büyüklüğü bakımından bir rekor. Ben bu satırları yazarken onaylı izahname henüz çıkmamıştı. Bu devasa halka arzla ilgili detaylar önümüzdeki günlerde netleşecektir. Ancak yine de Borsa İstanbul’a dahil olacak ve büyük bir ihtimal ile BİST 30 şirketleri arasına katılacak bu gıda devini kendi internet sitelerinde yer alan taslak izahnameden aldığım bazı bilgilerle anlatmak isterim.

TAB Gıda ve bağlı ortaklıkları; Burger King, Popeyes, Arby’s, Sbarro, Usta Dönerci, Usta Pideci ve Subway markaları altında franchise lisansı veriyor. Aynı zamanda bizzat restoran işletmeciliği de yapıyor. Yani TAB Gıda için fast food (hazır/hızlı yemek) devi dememiz yanlış olmaz.

Ata Holding çatısı altındaki TAB Gıda, AVM’ler başta olmak üzere cadde restoranları, havalimanları ve otoyollar üzerinde açtığı restoranlar ile dikkat çekiyor. 1500’ün üzerinde restoranı var. Şirkette en yüksek üç pay oranına sahip isimler; yüzde 18.2 ile Erhan Kurdoğlu, yüzde 17.4 ile Korhan Kurdoğlu ve yüzde 14.9 ile ELQ Investors VIII Ltd.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olimpiyatlara ‘asırlık’ destek 25 Nisan 2024 | 22 Okunma Boykot tartışmasının iki sonucu var 23 Nisan 2024 | 55 Okunma Ray ekonomisine yatırım kazandırır 22 Nisan 2024 | 92 Okunma Restoranlar boşalmaz ama macun tüpten çıktı 19 Nisan 2024 | 367 Okunma 3.7 milyon dönümlük üretim 18 Nisan 2024 | 190 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar