Birlikten kuvvet doğmuş

Hürriyet’in gayrimenkul şirketi Nef ile birlikte düzenlediği Ekonomi Zirveleri’nin son durağı Adana’ydı. Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz zirveye hem iş...

Hürriyet’in gayrimenkul şirketi Nef ile birlikte düzenlediği Ekonomi Zirveleri’nin son durağı Adana’ydı.

Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz zirveye hem iş dünyası hem de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 2 milyon 200 binin üzerindeki nüfusu ile Adana üretimde de ön sıralarda yer alan bir il. Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren daha çok tarıma dayalı tarım sanayi dallarıyla ön plana çıkan Adana’da KOBİ sayısının artmasından dolayı üretim yapan firma sayısında da büyük bir artış gözlendi. Bu süreçte diğer bütün sektörlerde de üretime geçildi.

Çukurova’nın tarıma elverişli durumda olan geniş ovaları sulamak için kurulan Seyhan Nehri üzerindeki Seyhan Barajı, Tarsus Çayı’nın kollarından olan Kadıncık Deresi üzerindeki Kadıncık I ve II barajları bölge için kritik önemde. Bu projeler sayesinde Çukurova’da tarım daha da gelişti. Pamuk, turunçgiller (portakal, mandalina, limon, greyfurt vb), çeşitli sebzeler (turfanda sebze), kıraç yerlerde ise tahıllar (arpa, buğday ve yulaf), sulamaya uygun yerlerde de pirinç yetiştiriliyor. Bunların dışında baklagiller, susam ve keten tohumunun da tarımı yapılıyor.

Yani tarım hala bölgenin ve Adana’nın can damarı durumunda. Adanalılar da bu durumun farkında. Hürriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, Demirören Medya Gazete Reklam Satış Grup Başkanı Gürcan Korkmaz ve yazarımız Erdal Sağlam ile Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç’in davetlisi olarak borsayı gezme fırsatı bulduk. Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ile Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Osman Bağış’ın da bulunduğu ziyaretimiz sırasında elektronik alım-satım salonum, laboratuvar ve lisanslı depoları inceledik.

Şunu çok açık belirtmem gerekiyor ki Adana Ticaret Borsası Türkiye’nin en modern tesislerinden birine imza atmış. Tesisler borsanın kendi kaynaklarıyla yapılmış. Büyükşehir Belediyesi de Başkan Hüseyin Sözlü’nün girişimi ile çevre düzenlemesi konusunda çok önemli katkılar da bulunmuş. 

LİSANSLI DEPOCULUK KAZANDIRIYOR

Eğer sanayileşmiş modern bir tarım ekosistemi yaratacaksak bu işin olmazsa olmazlarından biri bu tür modern tesisler. Anında yapılan testler sayesinde Adana ve bölge çiftçileri hem gerçek anlamda ürünlerinin kalitesini ölçümlete biliyor hem de mallarını ederine satma şansına kavuşuyor. Adana Ticaret Borsası Şahin Bilgiç’in ziyaretimiz sırasında söylediği sözler de önemli:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Derin Ar-Ge zamanı 27 Mart 2024 | 104 Okunma Yurtdışından telefon alıp, harç yatıranlar dikkat! Eksik işlem mağduru olmayın 22 Mart 2024 | 91 Okunma Türk elektrik filosu dünyayı fethediyor 21 Mart 2024 | 301 Okunma Kritik bir tarih: 30 Nisan 2024 14 Mart 2024 | 265 Okunma Turizmde hedef 12 ay 81 il 09 Mart 2024 | 40 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar