Hem canı hem cebi yakıyorlar!

Rahminde polipler (genellikle iyi huylu küçük tümörler) olduğu iddiasıyla doktoru tarafından eksik bilgilendirmeyle ameliyata sürüklenen bir hasta isyan ediyor: “Ameliyat sonrası doktorum bende polip olmadığını...

Rahminde polipler (genellikle iyi huylu küçük tümörler) olduğu iddiasıyla doktoru tarafından eksik bilgilendirmeyle ameliyata sürüklenen bir hasta isyan ediyor: “Ameliyat sonrası doktorum bende polip olmadığını müjdeledi. Ben de sordum: Polip yoksa beni niye kestiniz?”

SAĞLIK alanında yapılan yatırımların önemi tartışılmaz. Özel hastane sayısının artması kamu hastanelerine müthiş destek oldu. Zaten tek başına kamunun sağlık hizmeti vermesini beklemek, bütün yükü onun omuzuna yüklemek haksızlık olur. Ancak bu sektördeki haksız kazanç girişimlerini de zaman zaman bu köşede gündeme getiriyorum. En önemli amacım vatandaşı uyarmak. İşte bu haksız girişimlerden birini daha okurum H.S. sayesinde öğrendim. Aynen paylaşıyorum ki, konu net anlaşılsın tüm okurlarım dikkatli olsun…

TEŞHİS HATALI

“Özel bir hastanenin kadın doğum uzmanına muayene oldum. Meme kanseri geçmişim var. Muayene sonrasında doktor bana kullandığım meme kanseri ilacının etsiyle rahmimde oluştuğunu belirttiği polipler ( küçük ve genellikle iyi huylu tümöral oluşum) gördüğünü söyledi. Böyle bir durumda bu poliplerin mutlaka alınması gerektiğini söyledi. Bu işlemin basit bir operasyon olduğuna da dikkat çekti. Düşünmek için zaman istedim. Ertesi gün doktoru tekrar aradım ve teşhisten emin olmak istediğimi söyledim. Beni çağırdı ve tekrar ultrasonla baktı. ‘Kesin eminim, gününü ayarlayalım bekletmeyelim’ dedi. Bu kadar emin olması üzerine bir hafta sonraya ameliyat günü ayarladık. Bana genel anestezi yapılacağı, işlemin 10-15 dakika süreceği bilgisi verildi. Ameliyatımı bir profesörün yapacağını da söyledi. Ancak bu profesör beni ameliyattan önce muayene etmedi hatta görmedi bile.

Randevunun alındığı gün sabah gittim. Anesteziyi aldım. Uyandığımda beni ilk muayene eden doktor başımdaydı. Bana sözüm ona müjde verdi. Polip yokmuş gözün aydın dedi ve gitti. Ben yeni yeni ayılmaya başladığım için ne olduğunu, bu sözlerin ne anlama geldiğini tam olarak anlamadım.
Eşim geldiğinde doktoru tekrar çağırdık aynı sözleri tekrarladı ve yine gitti. Bu kez ben kendimde olduğum için ‘hiç polip yoksa niye ameliyat oldum’ diye düşünmeye başladım. Sonuçta genel anestezi almıştım, rahmime bir operasyon yapılmıştı ve kanamam vardı. İyi de polip falan yoksa niye kanamam vardı, bana ne yapmışlardı? Üstelik yan etkisi nedeniyle polip oluştuğunu düşünerek bu süreçte ilacımı da bırakmış ve yeniden kanser olma riskimi artırmıştım.
Bende polip olmadığına göre bana ne yaptıklarını resmi olarak açıklamalarını, operasyonu yapan doktorun mutlaka bana bilgi vermesi gerektiğini, bunun hasta hakkı olduğunu da ısrarla belirttim.

Operasyonu yapan doktorla yüz yüze görüşemeden hastaneden taburcu oldum. Ödeme de yapmadım. İki gün sonra operasyonu yapan doktor beni aradı:
“Kesin polip var demek yanlış. Ancak teşhiste bulunan doktorlar zaman zaman polipe benzer kabarıkları karıştırıyorlar. Aslında bunu size belirtmeleri gerekirdi. Belirtilmediği için teşhisi koyan doktor hatalı davranmış. Ben onun adına özür dilerim” dedi.

Yani bu kadar basitti onlar için. Bana söylenmiş olsaydı emin olmadan asla böyle bir operasyonu kabul etmezdim. Şu anda hala hastaneye borçlu durumdayım. Ancak ödeme yapmama konusunda kararlıyım. Gerekirse bu konuda dava açmayı düşünüyorum. Size bu konuyu yazmamdaki amaç diğer vatandaşların da benzer sıkıntı yaşamaması.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Restoranlar boşalmaz ama macun tüpten çıktı 19 Nisan 2024 | 88 Okunma 3.7 milyon dönümlük üretim 18 Nisan 2024 | 189 Okunma Altın ithalatına kota ihracatçıya dert oldu 16 Nisan 2024 | 121 Okunma Her 30 yolcudan biri artık THY uçağında… 6 milyar dolar kâr açıklayan şirket rekorlara doymuyor 05 Nisan 2024 | 156 Okunma Deniz çayırları candır 30 Mart 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar