Zihnimizi nasıl güçlendirelim?

Yaşımız ilerledikçe yürüme zorluğu çekebilir, eskisi gibi fiziksel aktiviteler göstermeyebiliriz. Ancak zihnimizin de aynı duruma düşmesini istemeyiz, buna katlanamayız. Olan bitenden, çevremizden haberimiz olsun...

Yaşımız ilerledikçe yürüme zorluğu çekebilir, eskisi gibi fiziksel aktiviteler göstermeyebiliriz. Ancak zihnimizin de aynı duruma düşmesini istemeyiz, buna katlanamayız. Olan bitenden, çevremizden haberimiz olsun isteriz.

Zihnimizi canlı tutmak, zayıflamasını önlemek için alacağımız bazı tedbirler çok işe yarayacaktır. İşte bunlardan bazıları:

Hareketli olmak ve egzersiz, yaşam kalitesini artırır. Gerçekten zihin sağlığı için her gün en az yarım saat egzersize zaman ayırmak, özellikle temiz havada yürüyüş yapmak beynimizin forma girmesinde faydalı olacaktır. Özellikle oturarak iş yapanlar arada ayakta kalmaya ve yürümeye önem vermelidirler. Geçenlerde yabancı bir uzman bu yüzden biraz da şaka yollu, ‘Toplu taşıma araçlarında yaşlılara oturmaları için yer vermeyin. Çünkü onlara kötülük yaparsınız’ demişti.

Beslenmeye dikkat. Düşük glisemik endeksli (yani yediğimizde kan şekerimizi yükseltmeyen) ve lifli (posa bırakan) besinler tercih edilmelidir. Şekerden uzak durulmalı; doğal gıdalara, sebze ve meyveye ağırlık verilmelidir. Böylelikle bağırsaklarda gerçekleşen sindirim istikrarlı sürer, beyne giden enerji daha sağlıklı olur ve beynin performansı daha uygun hale gelir.

Diyabet ve hipertansiyon gibi rahatsızlıkları kontrol altında tutmalı. Çünkü bu rahatsızlıklar özen gösterilmezse beyni olumsuz etkiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 91 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 199 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar