Yeni Akit Gazetesi Yazarı Sefa Saygılı: ‘’Gençlerde intihar dindarlığın değil ateizmin sorunudur’’

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, maalesef girdiği bunalım sonucu intihar ederek hayatına son verdi. Bu trajik hadise, ailesi başta olmak üzere vicdan sahibi hemen herkesi derinden üzdü. Bu tür vakaların...

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, maalesef girdiği bunalım sonucu intihar ederek hayatına son verdi. Bu trajik hadise, ailesi başta olmak üzere vicdan sahibi hemen herkesi derinden üzdü. Bu tür vakaların aşinası olan bir ruh hekimi olarak ben de derinden sarsıldım. 

Sosyal medyada, yazılı ve görsel medyada bu konu farklı tarz ve yaklaşımlarla ele alınarak bir takım çıkarsamalarda bulunuluyor.  Bilhassa sol ve ateist tandansı ile öne çıkan gazetelerde gerek haber olarak gerekse onlarca yazar tarafında bu konunun çarpıtmalarla ve din, cemaat, İslam düşmanlığı ile işlendi.

Bu yazılarda bir intihar olayından yola çıkarak neredeyse 28 Şubat’ın o acılı günlerinden daha sert ve şiddetli önlemler tavsiye ediliyor, adeta dindarlar üzerine acımasızca gidiliyor.

Hâlbuki biz biliyoruz ki dindar ve inançlı olanlar arasında intihar olayları oldukça düşüktür.

Avrupa’da en düşük intihar oranı Türkiye’de

Avrupa İstatistik Kurumu’nun (Eurostat) 2016 yılı verilerine göre Avrupa’da en düşük intihar oranı Türkiye’de. 100 bin kişiye düşen intihar sayılarına bakıldığında Türkiye 34 ülke içinde 2,6 ile son sırada yer alıyor. Türkiye’nin hemen üstünde 3,9 ile Kıbrıs ve 4,3 ile Yunanistan bulunuyor. Avrupa Birliği’ne üye 28 ülkenin ortalaması ise 10,3.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 195 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 455 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 71 Okunma Evrim teorisi bilimsel değildir 02 Mart 2024 | 319 Okunma Bunlar ölçü değil mi? 24 Şubat 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum