Yarınki seçim ve tarihten ibret almak

24 Haziranda ülkemiz belki de yüzyılın en önemli birkaçseçiminden birine sahne olacak. Belki farkında değiliz ama o kadar tarihi bir tercihle karşı karşıyayız. Sayın Cumhurbaşkanımızı...

24 Haziranda ülkemiz belki de yüzyılın en önemli birkaçseçiminden birine sahne olacak. Belki farkında değiliz ama o kadar tarihi bir tercihle karşı karşıyayız. 

Sayın Cumhurbaşkanımızı, Osmanlı’nın son haşmetli sultanı II. Abdülhamid Han’a benzetmek ve karşılaştırmak neredeyse her kesimin uygun gördüğü bir durum. O devrin şartlarıyla, Sultan’ın icraatlarıyla, devletin şimdiki gibi içten ve dıştan kuşatılmasıyla sanki tarih tekerrür ediyor gibidir. Maalesef zamanın aydınları bu yüce sultana sahip çıkmadıkları bir yana dış güçlerle aynı dili kullanarak tahttan indirilmesini sağladılar. Peki, sonrasında ne oldu dersiniz?

Milat Gazetesi yazarlarından kıymetli arkadaşım Dr. Cenap Şirin, II. Abdülhamid hâl edildikten sonra Osmanlı Devletinin başına gelenleri 03.06.2018 tarihli yazısında şöyle özetlemiş: 

“Abdülhamid’le beraber neler kaybettik? 

Son derece yetenekli bir padişah olan II. Abdülhamid, bütün çırpınmalarına rağmen, kaçınılmaz sonunu ancak geciktirebilmişti. Darbeyle tahtını terk ederken “on yıl bile yönetemeyeceksiniz” demişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 90 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 199 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar