Suriyeliler sorun mu?

Geçtiğimiz günlerde muayeneye üniversiteli bir genç kızı getirmişlerdi. Kızcağızın hazin geçmişi vardı. 4-5 yaşlarında iken ailecek trafik kazası geçirmişler, anne-babası ve tek...

Geçtiğimiz günlerde muayeneye üniversiteli bir genç kızı getirmişlerdi. Kızcağızın hazin geçmişi vardı. 4-5 yaşlarında iken ailecek trafik kazası geçirmişler, anne-babası ve tek kardeşini bu kazada kaybetmişti. Sağ kurtulan kızımızı ise dayısı ve eşi yanlarına almışlar, onu şefkat ve sevgi ile büyütmüşlerdi.

İşte şimdi 17 yaşındaydı ve öğrenimine başarıyla devam ediyordu. “Nedir problemin?” diye sorunca zaten ağlamaklı olan çehresi daha bir kedere bürünerek, “Artık dayımın ve yengemin bana bakmasına, bana masraf etmelerine tahammül edemiyorum. Şimdiye kadar yakın ilgilendiler. Ancak onlara bundan sonra yük olmak istemiyorum” demişti. Kızın sözlerini üzüntüyle dinleyen dayısının eşi ise çok hoşuma giden şu ibretli sözlerle onu teselli etmişti:

“Bak kızım biz seni çok seviyoruz. Sen bize rahmetlilerden emanetsin. Değil yük olman başımızın üstünde yerin var. Üstelik sen bizim hanemize bereketinle geldin. Bizim eve bolluk ve hayırlar getirdin. Senden çok memnunuz, dayınla aramıza muhabbet kattın. Aramızda geçimsizlik ve uyumsuzluk vardı, senden bu yana sevgi var. Yuvamız sıcak ve şefkat dolu oldu. Sana dua ediyoruz.”

Gerçekten öksüz ve yetime bakmak evin havasını olumlu değiştirmişti. Normalde yük gibi görünürken bereket getirmişti. Çünkü nimeti Rabbim hazinesinden veriyordu.

Bunları niçin mi yazıyorum. Son günlerde bazı kötü niyetli yazarlar iç savaş sebebiyle ülkemize sığınmak zorunda kalan Suriyeliler hakkında iğrenç ve çirkin sözler söylüyor, nefret söyleminde bulunuyorlar. “Yaşasın Özgür Suriye! Suriye’ye özgürlük” sloganları atan Suriyelilere tepki gösteriyorlar. Özgür Suriye Ordusu’nun bayraklarını sallıyorlarmış. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 89 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 197 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar