Sinsi tehlike

Tahminim 2 yıl kadar önceydi. Onunla bir dost buluşmasında tanışmış, arada görüşmeye karar vermiştik. Canlı, neşeli, İslami hassasiyeti yüksek, 40-45 yaşlarında neşeli bir kardeşimizdi. Fakat...

Tahminim 2 yıl kadar önceydi. Onunla bir dost buluşmasında tanışmış, arada görüşmeye karar vermiştik. Canlı, neşeli, İslami hassasiyeti yüksek, 40-45 yaşlarında neşeli bir kardeşimizdi. Fakat meşguliyetlerden ve hızla geçen zamandan dolayı birkaç gün önce arayana kadar tekrar bir araya gelemedik.

Telefonda acilen görüşmemiz gerektiğini söylüyordu. “Arkadaş olarak değil hastanız olarak gelmek istiyorum. Büyük bir problemim var, çıkmazdayım” diyordu.

Gördüğümde tanımakta zorluk çektim. Acayip kilo almıştı. Sanki 10 yaş daha yaşlı gösteriyordu. O neşeli ve güler yüzlü insan gitmiş, dertli ve kederli biri gelmişti.

Sormadan edemedim, “Gerçekten sen o musun? Hani iki sene önce muhabbet ettiğimiz kişi misin?” 

Evet, o idi. Başarılı iş adamıyken iflâs noktasına gelmişti. Beden ve ruh sağlığı bozulmuştu. Her şey âdeta tersine dönmüştü. 

Birçok hastalığa müptelâ olmuştu: Aşırı terlemelerden yakınıyordu. Bel kayması vardı, dik duramıyordu ve ağrıdan kıvranıyordu. Uykusuzluktan şikâyetçiydi. Bazen günlerce hiç uyumadığını söylüyordu. Sonra gün boyunca uyuyor, geceleri ise uykusuz geçiriyormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 90 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 199 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar