Seyahat eden sıhhat bulur

Bir insanın ikamet ettiği yerden başka mekânlara gitmesine, çeşitli beldeleri ve memleketleri dolaşmasına seyahat (gezi) denmektedir. Birçok amaçla yapılabilen seyahatle birlikte, çevre ortam ve mekân...

Bir insanın ikamet ettiği yerden başka mekânlara gitmesine, çeşitli beldeleri ve memleketleri dolaşmasına seyahat (gezi) denmektedir. Birçok amaçla yapılabilen seyahatle birlikte, çevre ortam ve mekân değişmiş olmaktadır. 

Gerçekten gezi kadar zevkli ve faydalı hadise azdır. Seyahatte çekilen meşakkatler ve zorluklar sonra unutulur, sadece hoş bir tad ve oldukça yararlı olan tecrübesi geriye kalır. 

İşte seyahatin başlıca yararları 

Seyahate birlikte çıkılan kişilerle hakiki dostluklar kurulur, sağlam arkadaşlar edinilir. Bu dostluk, günlük hayatta karşılaştığımız sıradan ve sahte olabilen tanışıklıklara benzemez. Seyahatin verdiği sıkıntı ve problemleri paylaşırken insanlar aynı zamanda birbirlerini tanırlar. Bu yüzden Peygamberimiz, bir kişinin iyi insan olup olmadığını anlamak için “para ile iş yapmayı veya yolculuğa çıkmayı” işaret etmiştir. 

Yine seyahatle farklı kültürlere girer, kaynaşırız. Ruhumuzda renklerin dünyasında bir yolculuğa çıkarız....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 195 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 455 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 71 Okunma Evrim teorisi bilimsel değildir 02 Mart 2024 | 319 Okunma Bunlar ölçü değil mi? 24 Şubat 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar