Sağlıklı beslenme için altın kurallar

Beslenme şekli sağlıklı yaşamada oldukça önemlidir. Günümüzde ise yediklerimiz, içtiklerimiz bizi hasta etmektedir. Alacağımız tedbirlerle sağlıklı beslenerek sağlığımızı...

Beslenme şekli sağlıklı yaşamada oldukça önemlidir. Günümüzde ise yediklerimiz, içtiklerimiz bizi hasta etmektedir. Alacağımız tedbirlerle sağlıklı beslenerek sağlığımızı koruyabiliriz. İşte dikkat edeceklerimiz:

Şeker ve şekerli ürünlerden uzak durmalı. Şeker bünyemize zehir etkisi yapan zararlı bir gıdadır. Obezite, diyabet, kalp hastalıkları başta olmak üzere birçok rahatsızlıklara sebep olur. Günümüzde lezzet vermek için neredeyse bütün paket gıdalara maalesef şeker katılmaktadır. Meşrubatlar, meyve suları, kola ve gazozlar böyledir.

İçeriklerinde yüksek früktozlu mısır şurubu yazan her şeyi reddetmelidir. Bu şurup neredeyse bütün işlenmiş gıdaların içinde bulunan aşırı tatlı, çok ucuz sıvı şekerdir.

Her türlü sostan uzak durulmalıdır. Bunlar genellikle şekerli, süt ürünlü ve glütenli olur.

Şeker gibi bünyemizi etkileyen bütün unlu mamuller, makarna, bisküvi, şekerlemeler, pasta, kurabiye ve diğer işlenmiş karbonhidratlar yenmemelidir.

Patates ve pirinç pilavı da zararlı olabilen gıdalardır. Dikkat edilmelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 195 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 455 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 71 Okunma Evrim teorisi bilimsel değildir 02 Mart 2024 | 319 Okunma Bunlar ölçü değil mi? 24 Şubat 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar