Oruç tutan sıhhat bulur

 Bu Perşembe günü muhteşem ay, mübarek oruç ayı Ramazan başlıyor.Orucun bedenimize ve zihnimize sağladığı harika yararlar saymakla bitmez. Üstelik bilimsel araştırmalar ve gözlemler gün...

 

Bu Perşembe günü muhteşem ay, mübarek oruç ayı Ramazan başlıyor.

Orucun bedenimize ve zihnimize sağladığı harika yararlar saymakla bitmez. Üstelik bilimsel araştırmalar ve gözlemler gün geçtikçe de yeni faydalarını ortaya çıkarmaktadır.

Şu husus önemli: Orucu hakkıyla ancak oruç tutanlar değerlendirebilir. Ramazan ayında tutulan oruç, diyet için veya grev için yapılan açlıktan tamamen farklıdır. Çünkü oruç, sadece belirli bir süre aç ve susuz kalmak değildir; Allah’ın sağlıklı olan kullarından yerine getirmelerini farz kıldığı bir ibadettir. Biz Müslümanlar elbette zayıflamak veya daha sağlıklı olmak için değil, Allah’ın emri olduğu için O’nun rızası için oruç tutuyoruz ama şimdi bilim dünyasının da araştırmalarla ortaya koyduğu gibi oruç tutma; diyabetten, kanser ve kalp krizine kadar birçok hastalığı önlemekte etkilidir.

Elbette orucun sağladığı avantajları bu sınırlı yazıya sığdırmak mümkün değildir. Ancak Ramazan ayında hakkıyla oruç tutmanın verdiği yararların bazılarını sıralayalım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 195 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 455 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 71 Okunma Evrim teorisi bilimsel değildir 02 Mart 2024 | 319 Okunma Bunlar ölçü değil mi? 24 Şubat 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar