Nasıl mutlu olunur?

 Geçmişe göre insanlık olarak; bebek ölümlerini azalttık, pek çok bulaşıcı ölümcül hastalığı yok ettik, gıda darlığının üstesinden geldik, aşırı hava...

 

Geçmişe göre insanlık olarak; bebek ölümlerini azalttık, pek çok bulaşıcı ölümcül hastalığı yok ettik, gıda darlığının üstesinden geldik, aşırı hava koşullarının yıkıcı etkisini gideren enerji, konut ve ulaşım sistemleri geliştirdik. 

Yırtıcı hayvanlardan korunuyor, vasıfsız işlemleri artık insan gücü değil makineler yapıyor. Eğitim, spor, sanat ve eğlence aktivitelerini içeren bir yaşam şeklimiz var. Ortalama hayat süresi uzadı. Ancak eskiye oranla daha mutlu değiliz.

Çünkü haz veren durumlara alışıyor veya adapte oluyoruz. Kendimizle başkalarını kıyaslıyoruz.

Aslında hepimiz sağlıklı ve mutlu olmayı isteriz. Çünkü mutlu insanlar dünyayı daha güvenli idrak eder ve kendilerini de daha güvenli hissederler. Daha kararlıdırlar ve başkalarıyla daha kolay anlaşır, işbirliği yaparlar. Daha sağlıklı, enerjik ve doyum sağlamış olarak yaşarlar. Evlilik yapma ihtimalleri daha yüksektir.

İnsanların ne kadar mutlu olduğu beyanlarıyla anlaşılır. Kısacası mutlu insanlar, beklenecek şekilde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 195 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 455 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 71 Okunma Evrim teorisi bilimsel değildir 02 Mart 2024 | 319 Okunma Bunlar ölçü değil mi? 24 Şubat 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar