Minnet duymak sağlık ve mutluluk demektir

Sözlüklerde (Misalli) minnet; “1. Yapılan bir iyiliğin yükü, ağırlığı altında ezilme, iyilik yapana karşı kendini daima borçlu hissetme 2. Yapılan iyiliğe karşı teşekkür etme...

Sözlüklerde (Misalli) minnet; “1. Yapılan bir iyiliğin yükü, ağırlığı altında ezilme, iyilik yapana karşı kendini daima borçlu hissetme 2. Yapılan iyiliğe karşı teşekkür etme, şükür, hamd etme.”

Bize iyilik edene, hatta yaşamamıza olumlu katkıda bulunan kişilere teşekkür etmek ve minnet duymak insani bir özelliğimiz olmalıdır.

Son yıllarda giderek artan psikolojik kanıtlar; minnet duygusu taşıyan insanların daha başkalarını dikkate alan, kararlı, coşkulu, yardımsever, ilgili, neşeli ve iyimser olduklarını ortaya koymaktadır. Buna ek olarak, son araştırmalar minnet duygusunu güçlü hissedenlerin dayanışma ruhuna sahip, hayatın zorluklarıyla daha kolay başa çıkabilen, yaşamı anlamlı ve anlaşılabilir olduğunu kabul eden kimseler olduklarını göstermektedir. Böylelikle kendini iyi hissetmeyi sağlamaktadır.

Kısacası minnet duygusu olan kişiler:

l Daha az endişelidirler.

l Daha az depresif, yani çökkün mizaca sahiptirler. Daha huzurludurlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 89 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 197 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar