Mikroorganizmaları keşfeden inançlı bilim adamı: Louis Pasteur (1822- 1895)

Korona gibi mikrobik hastalıkların dünyada yaygınlaştığı, adeta ölüm rüzgârı estirdiği zamandayız. İşte bugünlerde mikrobu ilk keşfeden Pasteur’den söz etmek istiyorum. O inançlı...

Korona gibi mikrobik hastalıkların dünyada yaygınlaştığı, adeta ölüm rüzgârı estirdiği zamandayız. İşte bugünlerde mikrobu ilk keşfeden Pasteur’den söz etmek istiyorum. O inançlı bir bilim adamıydı. 

Hayatı boyunca insanlığa hizmet tutkusu içinde oldu. Tıp biliminin öncüsüydü. “Âlemde hiçbir delil kalmasa bir mikrobun hayatı bana Allah’ı ispat etmeye yeter!” diyordu.

Fransız kimyacısı ve biyoloğudur. Genellikle tıp tarihinin en önemli kişisi olarak kabul edilir. Pasteur, bilime pek çok katkıda bulunmuşsa da, hastalıklarda mikrop fikrini savunması ve koruyucu aşı tekniğini geliştirmesiyle ünlüdür.

1822’de Doğu Fransa’nın Dole kasabasında doğdu. Paris’te kolej öğrencisiyken fen öğrenimi gördü. Öğrencilik günleri parlak değildi, hatta kimyadan orta alarak zorlukla sınıfı geçmişti. Ancak güçlükleri göğüslemede sergilediği direnç ve irade gücüyle dikkati çekiyor, coşkuyla başladığı okul öğreniminde kendisiyle birlikte kardeşlerinin de başarılı olması için uğraş veriyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 91 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 199 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar