Maddiyatçı topluma doğru

Gazetede okuduğum habere göre; Giresun’da 3 kardeş arasındaki arazi anlaşmazlığı cinayete yol açmış. Abileri anlaşmazlık yüzünden iki kız kardeşini tabanca ile kafalarına ateş ederek...

Gazetede okuduğum habere göre; Giresun’da 3 kardeş arasındaki arazi anlaşmazlığı cinayete yol açmış. Abileri anlaşmazlık yüzünden iki kız kardeşini tabanca ile kafalarına ateş ederek öldürmüş. Anlaşmazlık fındık bahçesinin paylaşılması sebebiyle imiş. Kız kardeşler 5 yıl önce babadan kalma mirastan kendine aslan payı ayıran abilerine karşı tapu iptal davası açmışlar ve davayı kazanmışlar. Buna sinirlenen abileri ise iki öz bacısını fındık toplarken katletmiş.

İşin ilginci bu kardeşlerin yaşları. Katil abi tam 79 yaşındaymış. Kız kardeşler ise 74 ve 69 yaşlarında. Ancak para hırsı o kadar canlı ve o kadar güçlü ki bir ayağı mezarda olsa da bu hırs can almaya kadar vardırmış.

Medyada buna benzer olaylar maalesef sık yer alıyor. ‘Kanlı miras’ manşetiyle verilen bir habere göre; Sakarya Erenler’de miras sebebiyle çıkan tartışma katliamla sona ermiş. İki kardeş, babalarından miras kalan bir arazinin satışından gelen parayı paylaşmakta anlaşamayınca aralarında husumet başlamış. Sonunda katil amcasını, yengesini ve kuzenini katletmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 89 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 197 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar