Kola ve gazoza hayır!

Yaz ayları bunaltıcı sıcaklar ile geldi ve susuzluğunu gidermek, hararetini söndürmek isteyenler kola ve gazozları çokça tüketir oldu. Hâlbuki bu içeceklerden uzak durmak gerekir.Gazozlar (meyveli olanlar da) genellikle meyve...

Yaz ayları bunaltıcı sıcaklar ile geldi ve susuzluğunu gidermek, hararetini söndürmek isteyenler kola ve gazozları çokça tüketir oldu. Hâlbuki bu içeceklerden uzak durmak gerekir.

Gazozlar (meyveli olanlar da) genellikle meyve ve bitki esanslarından hazırlanır, çoğu sentetiktir ve tümünde aynı kusur bulunur. İçinde çok şeker vardır. Bu yüzden kullanmamak ve yalnız çok şeker için değil, aynı zamanda içindeki yapay gaz yutulabildiği için tamamen kendimize yasaklamamız gerekir. Doğal ekstrelerden hazırlanmış olanlar bile zehirli olabileceğinden gazozlardan kaçınılmalıdır.

Gazozlar şekerli suların CO2 ile dondurulması esasına dayanır. Şekerli suların içine lezzet ve renk verici değişik maddeler eklenerek değişik türde gazozlar elde edilir.

Gazozlar şekerli olduklarından dolayı hem enerji verir hem de kan şekerini hızla yükseltir. 350 cc’lik 120 kalori sağlar. İçilen gazozlar vücudumuz için bir problem oluşturan fazla kiloya sebep olurlar.

Gazozun asit...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 90 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 199 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar