İbret şehri Pompei’de

İtalya’yı hep görmek istemişim. Özellikle Pompei’yi. İbret almak ve bir insanlık faciasına tanıklık etmek için. Sonunda geçtiğimiz günlerde nasip oldu ve gittik. Zamanın hayatı aynen donmuş olarak...

İtalya’yı hep görmek istemişim. Özellikle Pompei’yi. İbret almak ve bir insanlık faciasına tanıklık etmek için. Sonunda geçtiğimiz günlerde nasip oldu ve gittik. Zamanın hayatı aynen donmuş olarak duruyor. Bahçeli, havuzlu evleriyle ve geniş cadde, düzenli sokaklarıyla, mevcut su sistemiyle şaşırtıcı bir şehir burası. 

Tarih M.S. 79 yılları. Pompei’de Roma İmparatorluğu hüküm sürmekte. İmparatorluğun başında ise Caligula var. Tarihin gördüğü en gaddar ve en sapık hükümdarlardan biri.

Bu şehrin edepsizliğe düşkünlüğü sebebiyle tarihten silindiğine inanç çok büyüktür. Hatta bazılarına göre Pompei de aynı Sodom ve Gomore gibi Allah tarafından cezalandırılan şehirlerden biridir.

İmparator Caligula zaten kendi kız kardeşine âşık olarak en büyük günahı işliyordu. Halkın ise ondan geri kalır yanı yoktu. Bir ticaret şehri olan Pompei’nin dört bir yanı genelevlerle çevriliydi.

Ayrıca eşcinsellik de yaygınlaşmış ve sıradan hale gelmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 89 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 197 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar