Hata tecrübe demektir

Herkes hata yapar. Yanlış yapmak insana mahsustur. Bilerek ve istenerek yapılan bazı yanlışlar ise günah hükmündedir. Elbet günahlarımız için pişmanlık duymalı ve bir daha yapmamaya niyet ederek tövbe...

Herkes hata yapar. Yanlış yapmak insana mahsustur. 

Bilerek ve istenerek yapılan bazı yanlışlar ise günah hükmündedir. Elbet günahlarımız için pişmanlık duymalı ve bir daha yapmamaya niyet ederek tövbe etmeliyiz.

Ancak hatalarımızdan ve günahlarımızdan pişmanlık duymayı kendimizi aşağılamaya, suçluluk kompleksine kapılmaya kadar vardırmamalıyız. Çünkü Peygamberimiz (sav), “Pişmanlık tövbedir. Günahından tövbe eden hiç günah işlememiş gibidir” buyurmuştur.

Akla “keşke bu günahı işlemeseydim” gibi düşünce gelebilir. Elbet hata yapılmasa daha iyi olurdu ama bunu demenin faydası yoktur. Çünkü geçmişte olan geri gelmez. Zaten insan beşerdir, şaşar. Günah işlememek ancak meleklere hastır. Efendimiz bir hadislerinde, “Günahın kefareti pişmanlık duymaktır. Eğer günah işlemeseydiniz Allah bağışlamak için günah işleyen bir topluluk gönderirdi” demektedir. 

Müzmin Pişmanlık...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 90 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 199 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar