Evrim teorisine eleştiriye tahammülsüzlük

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Nuray Mert evrim teorisinin kesin kabul edilmesini uygun bulmadığını yazınca gazetesinden kovuldu. Bu hadise evrimcilerin düşünce özgürlüğüne karşı olduklarını bir kere daha...

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Nuray Mert evrim teorisinin kesin kabul edilmesini uygun bulmadığını yazınca gazetesinden kovuldu. Bu hadise evrimcilerin düşünce özgürlüğüne karşı olduklarını bir kere daha gösterdi.Ne yazmıştı Nuray Mert, bir bakalım:

“Evrim teorisi de, adından da anlaşılacağı gibi bir ‘teori’dir, yani varsayımdır.” 

“…evrim teorisinin bilim yerine konmasına karşıyım. Adı üzerinde evrim teorisi, ne kadar bilimsel kesinlik kazandırılmaya çalışılırsa çalışılsın veya ne kadar bilimsel olarak çürütülmeye çalışılırsa çalışılsın, nihayetinde insanın oluşumuna ilişkin bir akıl yürütme biçimi…” 

Bu sözlerin nesi yanlış ki? Elbette evrim teorisi adı üzerinde teori, yani ileri sürülen ispatlanmamış bir görüş sadece. Zihinlerinin arkasında ateist ve pozitivist niyet taşıyan evrimciler herkesin kendileri gibi olmasını istediklerinden evrime laf ettirmiyorlar. Çünkü bilirler ki evrimi kabul etmeyince tek yol Allah’a imandır.

Evrimcilerde bazı özelliklerin ortak olduğunu görüyoruz. Sıralayalım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 195 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 455 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 71 Okunma Evrim teorisi bilimsel değildir 02 Mart 2024 | 319 Okunma Bunlar ölçü değil mi? 24 Şubat 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar