Esad’la görüşmek barış getirmez

Son zamanlarda muhalefet ve Maocular başta olmak üzere bazı çevreler, “Suriye’de barışı tesis etmek için Beşar Esad’la Türkiye olarak görüşmeliyiz” tezini sürekli dillendiriyorlardı. Onlara...

Son zamanlarda muhalefet ve Maocular başta olmak üzere bazı çevreler, “Suriye’de barışı tesis etmek için Beşar Esad’la Türkiye olarak görüşmeliyiz” tezini sürekli dillendiriyorlardı. Onlara göre yüzyılın en kanlı canisi unvanını çoktan hak etmiş Esad sanki kanatsız melekti.

İşte bu tartışmalar sürerken MİT müthiş bir operasyona imza attı ve Reyhanlı’da 53 kişinin hayatını kaybettiği katliamın faillerinden terörist Yusuf Nazik’i Suriye’nin Lazkiye şehrinde paketleyerek Türkiye’ye getirdi.

Yusuf Nazik, “Bana katliam emrini Suriye istihbaratı verdi” itirafında bulundu. Zaten biliniyordu ama korkunç katliamın Esad’ın emri ve desteği ile yapıldığı kesinleşmiştir.  Kısacası Esad eli kanlı katil olduğunu defalarca ispat ettiği gibi karanlık ve çirkin yüzünü bir kere daha göstermiştir.

Bu acı gerçekler ortadayken Esad’ı savunanları anlamak mümkün değil. Esad’la görüşme isteyenlere onun nasıl bir zalim olduğunu bazı yaptıklarını hatırlatmak için kısaca tekrarlayalım:

Esad ülkesinde, üstelik kendi vatandaşı olan 1 milyondan fazla kişinin ölümüne sebep olmuş yüzyılın en canisidir. Hiç acıması, merhameti olmayan zalimdir.

Yine milyonlarca Suriye vatandaşı kendi ülkelerinin içerinde yer değiştirmiş, göç etmiştir. Öyle ki 21 milyonluk Suriye’de 14 milyon kişi topraklarından, evlerinden, eşyalarından, hayvanlarından, çevrelerinden, hatıralarından koparılmıştır. Bu insanların çoğu yurtdışına kaçmıştır. Sadece Türkiye’de 3 milyonun üzerinde Suriyeli vardır. 2 milyonu da sınırımıza dayanmış durumdadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 90 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 199 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar