Darwin’e İsyan

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Sefa Saygılı’nın bugünkü (12.02.2022)’’ Darwin’e İsyan ‘’ başlıklı yazısı.

David Gelernter, Yale Üniversitesi’nde bilgisayar profesörü olan ve çeşitli konularda yazdığı kitaplarla tanınan ünlü bir bilim insanı ve sanatçı. Katıldığı tartışmalarda artık başta türlerin kökeni olmak üzere açıklanamayan pek çok nokta olduğunu söylediği evrim teorisine inanmadığını haykırıyor.

Gelernter karmaşık olan dünyanın tasarımında yüksek bir zekâ olduğunu gördüğünü söylüyor. Ona göre bilim alanı ideolojik bir bükülme ele geçirmiş ve evrim teorisi adeta bir din gibi algılanıyor. “Öyle ki” diyor ve ekliyor:

“Evrim dini, ebeveynler tarafından çocuklara her şeyden daha çok kazandırılıyor. Gençler küçük Darwinistler olarak yetiştiriliyor. New Haven’da koşarken gördüğüm çocukların hepsi Darwinist. Sınıfımdaki öğrenciler, hepsi Darwinist. Bu gelişmeden umutlu değilim.” 

Gelernter’e göre evrim teorisi zor soruları açıklamaktan uzak. Bu noktada Gelernter, Kambriyen patlamasını Darwinizm’in karşı karşıya olduğu aşılmaz bir sorun olarak işaret ediyor. Bunun sebebi olarak fosil kayıtlarının; 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 91 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 199 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar