Cemaatlerden vazgeçilemez

Son günlerde özellikle sosyal medyada sık dillendirilen bir görüş var: “Bütün cemaatler yararsızdır ve mücadele edilmelidir.”Önüne gelenin bu zararlı ve fitneye sebep olabilecek yanlış...

Son günlerde özellikle sosyal medyada sık dillendirilen bir görüş var: “Bütün cemaatler yararsızdır ve mücadele edilmelidir.”

Önüne gelenin bu zararlı ve fitneye sebep olabilecek yanlış düşünceyi kolaylıkla, ardını hesap etmeden tekrarlamakta olduğunu görüyoruz. Bu tehlikeli fikri ileri sürenler buna gerekçe olarak; FETÖ’nün ordumuza, gençlerimize, üniversite hayatına, milli menfaatlerimize, kurum ve kuruluşlarımıza kısacası ülkemize verdiği ağır zararları göstermektedirler. 

FETÖ’nün tahribatı elbette büyük olmuştur. Ancak kötü bir örnek ileri sürülerek bütün cemaatleri zan altında bulundurmak doğru değildir. Aksine cemaatlerin memleketimizin manevi hayatına sayılamayacak faydaları vardır. Bazılarını sıralayalım:

Cemaatler yıllardır İslamiyet’e hizmet etmekte; insanların imandan, ibadetlerden, Kur’an’dan kopmaması için gayret etmektedirler. Amaçları ailelerine, çevrelerine, ülkelerine faydalı ve hayırlı insanlar yetiştirmektir. 

Asayişi bozucu hareketlerden, terör ve anarşiden uzaktırlar. Barış içinde yaşama taraflısıdırlar.

Yine cemaatler özellikle gençleri koruyucu bir zırh içine alarak uyuşturucu, ahlâksızlık, kumar, suç işleme gibi kötü huylardan uzak tutarlar. Kimlik bunalımından, ergenlik sorunlarından korur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 91 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 199 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar