Bu nasıl siyaset, bu nasıl mantık?

 Az önce bazı dostlarla sohbet ediyorduk. Tabii konu hemen gündemdeki yakında yapılacak olan seçimlere geliyor ve karşılaştığımız garipliklere, tuhaf olaylara ve mantık dışı davranışlara geliyor....

 

Az önce bazı dostlarla sohbet ediyorduk. Tabii konu hemen gündemdeki yakında yapılacak olan seçimlere geliyor ve karşılaştığımız garipliklere, tuhaf olaylara ve mantık dışı davranışlara geliyor. “Siyasette olur böyle şeyler” demek zorunda kalıyoruz.

Günümüzde sadece siyasette değil; dini söylemlerde, ticarette o kadar çok saçmalayanlara rastlanıyor ki şaşırıyorum. Bariz şekilde mantıksız olan düşüncelerini, davranışlarını ateşli bir tarzda savunuyorlar. Hangisini söyleyeyim bilemiyorum. Ama bugün siyasetle ilgili birkaç örnek vermek istiyorum:

*Şahıs CHP’nin önde gelen simalarından. Partinin üst seviyelerinde görev almış, defalarca milletvekillik yapmış, şimdi de Kadıköy’den (CHP için kupon adaylık yani seçilmesi garanti kabul ediliyor) belediye başkanı olmak istiyor. Olmayacağı söylendiğinde “Esenyurt’a da razı olurum” diyor. Orasının da olmadığını öğrenince ağır bir mesajla istifa ediyor:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel ilkeleri tüzük ve programında yer almaktadır. Ne yazık ki geçen zamanda CHP...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aileyi yıkan yasalardan kurtulmalıyız! 27 Nisan 2024 | 195 Okunma Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 93 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 169 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 202 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 461 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar