Bayram notları

Bayram dolayısıyla geldiğim dindarlara ait tatil köyünden bu yazıyı yazıyorum. Dün sabah kahvaltıya gittik. Fiyat fiks ve açık büfe tarzında idi. Ancak gördüm ki aileler tabaklarını dolduruyor sonra...

Bayram dolayısıyla geldiğim dindarlara ait tatil köyünden bu yazıyı yazıyorum. 

Dün sabah kahvaltıya gittik. Fiyat fiks ve açık büfe tarzında idi. Ancak gördüm ki aileler tabaklarını dolduruyor sonra tamamını yiyemeyerek geride bırakıyorlardı. Görevliler ise kalan yiyeceklerin hepsini çöp kutusuna boca ediyorlardı.

Burada kalanlar da, işletmeci ve çalışanlar da genelde dindar insanlardı üstelik.

Bu savurganlığı, bu nimete saygısızlığı inanın yer de gök de kabul etmez. Ülkemiz ve insanlarımız olarak zor günlerden geçiyoruz. Çözüm ise üretimi artırmak tüketimi düşürmek. Böyle israf olur mu?

Küçükken Rabbimizin nimetlerine olağanüstü hürmet aşılanmıştı. Ekmek kırıntısını yerde görsek hemen dua ederek kaldırırdık. Ekmek kesinlikle atılmazdı. Bayat olarak kullanılırdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 89 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 197 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar