Dik duran lider güçlü Türkiye

Son günlerde cereyan eden üzücü hadiselere millet olarak hepimiz şahit olduk. Adeta Türkiye üzerinde oynanan oyunlar artık gözümüzün önünde olup bitiyor ve şeffaf. Aslında papaz göstermelikti ve önceden zaten...

Son günlerde cereyan eden üzücü hadiselere millet olarak hepimiz şahit olduk. Adeta Türkiye üzerinde oynanan oyunlar artık gözümüzün önünde olup bitiyor ve şeffaf. Aslında papaz göstermelikti ve önceden zaten soğuk savaş olarak uygulanan Türkiye düşmanı komplolar bu defa açıktan sahneye konuluyordu.

Neydi Amerika’nın isteği? Önceki iktidarlardan alıştıkları gibi ülkemizi sömürge olarak görüyorlar ve her istediklerini yaptıracaklarını hesaplıyorlardı. Sanıldığı gibi malum Papazın ülkesine gönderilmesiyle Türkiye’nin yakasını bırakacak değillerdi. Arkasından hapisteki FETÖ’cülerin serbest bırakılmasını ve hatta PKK’ya karışılmamasını da muhtemelen emredeceklerdi(!). PKK’ya tırlar dolusu silah ve mühimmat gönderiyorlardı zaten. Karşılarında köklü geçmişiyle, halen büyük oluşuyla ve geleceği muhteşem olan bir devlet değil de sanki uydu bir Körfez ülkesi varmış gibi davranıyorlardı.

Evet, önce piyasalarımızı alt üst ettiler. Dünyanın ve hatta kendi ülkesinin çoğunluğunun dengesiz olarak gördüğü ABD Başkanı Trump attığı mesajlarla yangına körükle gitti. Bir ara liramız dolar karşısında o kadar zayıfladı ki 7,4’ü bile gördü. Ancak başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve milletimizin dik durmasıyla, insanlarımızın ABD’ye karşı bir ve beraber olup kenetlenmesiyle dolar bu defa 5,7 civarlarına kadar düştü. 

Şimdi dengesi bozuk Trump yine Türkiye aleyhine mesaj üstüne mesaj atıyor. Dünyanın mafya lideri haline gelmiş ülkesi, başka konu yokmuş gibi işi gücü bırakmış Türkiye ile uğraşıyor. Ancak sonuç almaları mümkün değil. Dolar düştükçe düşüyor.

Türkiye görülmüştür ki lideri ve milleti ile güçlü devlettir. Komplolar ve ayak oyunları ile yere serilecek ülke değildir. Mazlumun ve mağdurun yanında; dünyanın nüfusuna ve milli gelirine oranla en fazla, üstelik açık ara en fazla yardım yapan hayırsever ülkesi olan Türkiye’nin mensubu olmakla iftihar ediyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 454 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 71 Okunma Evrim teorisi bilimsel değildir 02 Mart 2024 | 319 Okunma Bunlar ölçü değil mi? 24 Şubat 2024 | 38 Okunma Bu nasıl siyaset, bu nasıl mantık? 17 Şubat 2024 | 233 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar