Evanjelizmin hezeyanı

Yeni Akit’te yazmaya başladığım sırada, “her hafta yazacak değişik konu”yu bulmakta zorlanacağımı düşünmüştüm. Öyle ya; alanım olan “psikiyatri ve ruh...

Yeni Akit’te yazmaya başladığım sırada, “her hafta yazacak değişik konu”yu bulmakta zorlanacağımı düşünmüştüm. Öyle ya; alanım olan “psikiyatri ve ruh sağılığı”mızla ilgili mevzu bulmak kolay olmayabilirdi. Ama şimdi maalesef o kadar çok sözünü edecek şey var ki, ne yazacağımı şaşırır hale geldim.

Üstelik bu durum sadece ülkemizdeki adeta garip, mantık dışı ve tuhaf işlerin çok olması ile de ilgili değil. Görüyorsunuz dünyanın jandarması kesilen ve en etkili ülke olan ABD’yi de saçmalıklar sarmış durumda. Bizzat kendi ülkesinin ruh sağlığı profesyonelleri başkanları Trump’ın ruhen bozuk olduğunu, ‘narsist ve megaloman’ kişiliğe sahip bulunduğunu ilan ettiler. Trump yaptıklarıyla, söyledikleriyle dünyayı karıştırmaya devam ediyor.  

Son rahip olayı da ABD’nin ne kadar sağduyudan uzaklaştığını gösteriyor. Toplu halde Türkiye’ye savaş açmış durumdalar. Bunun da temelinde cezaevinden çıkarılıp kendi evinde gözetime alınan ABD’li rahibin evanjelik olması gerçeği yatıyor. 

Evanjelizm, kökten dinci Protestan mezhebi yanlısı Hristiyanlık tarikatının adı. Bu inanca göre; Hz. İsa kıyamete yakın gökten inerek yeryüzüne hâkim olacaktır. Bunun için de önce İsrail’in Armageddon’da(*) ‘büyük zafer’ kazanması gerekir. Bu yüzden hep İsrail’in yanında olarak, İslam ülkelerinin özellikle Türkiye’nin aleyhinde bulunarak dünyayı karıştırmak, kendilerine göre kıyameti önceye almak istemektedirler. Güya ortalık karışınca Hz. İsa’nın geleceği ortam hazırlanmış olacaktır. Hz. İsa da gökten inince Hristiyanlık dünyaya hâkim olacakmış(!). 

Evanjeliklerin de iç politikada ağırlığı olduğundan (50 milyon taraftardan bahsedilmektedir) ABD yönetimi onların hoşuna gidecek söz, karar ve tavırları gözlerini kırpmadan ve ne tehlikeli sonuçlar doğuracağını hesaplamadan alabilmektedirler. ‘Kriz büyüsün, ortalık karışsın, Hz. İsa’nın gökten inişi önceye gelsin’ gibi hezeyan ABD’de etkilidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 89 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 197 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar