Yine mehdilik üzerine

Önceki yazılarımızda mehdilik iddiasında bulunan bazı kişilerden söz etmiştik. Bunların kimilerinin rahatsızlıkları belirgindir. Abuk sabuk davranış ve sözlerle çevrelerindekileri usandırır veya...

Önceki yazılarımızda mehdilik iddiasında bulunan bazı kişilerden söz etmiştik. Bunların kimilerinin rahatsızlıkları belirgindir. Abuk sabuk davranış ve sözlerle çevrelerindekileri usandırır veya tehlikeli olabilecek hareketleri olur. Yakınları da hemen psikiyatri hekimlerine muayene için getirirler. Neredeyse her hafta mesleğim icabı böyle birkaç hasta görürüm.

Bunlardan biri kendisinin mehdi olduğuna kanaat getirmiş, ikamet ettiği Hollanda’dan uçağa atlayarak mehdiliğini ilan etmek üzere İstanbul’a yola çıkmış. Ancak o kadar heyecan içindeymiş ki havada iken ayağa kalkmış ve “Ey yolcu kardeşlerim size bir müjdem var. Mehdi zuhur etti ve şu an karşınızda duruyor. İlk defa siz bunu işitiyorsunuz ve bu yüzden çok şanslısınız.”

Tabi apar topar kendini psikiyatri kliniğinde bulmuştu. “Acınacak durumda bu insanlar. Ben onlara müjde verdim ama onlar beni tedaviye gönderdi” diye şaşkınlığını gizleyemiyordu.

Geçenlerde önceden hastam olan biri Almanya’dan aradı. “Lütfen üzerinize düşeni yapın. Yoksa Rabbim indinde mesul olursunuz” dedi. “Nedir yapmam gereken?” diye sorunca kendisinin mehdi olduğunu, bunu devlet yetkililerine bildirmemi söyledi. “Peki, nasıl anlayacağım mehdi olduğunu?” diye sorunca medyada kendini mesih ilan eden eski bir milletvekilinin adını verdi. Ona sorabilirmişim. 

Bu kişi zaten uyuşturucu kullanan, yıllarca hapis hayatı olan biriydi.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 90 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 199 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar