Evet, 6284 sayılı yasa yuva yıkıyor

Gazetemiz Yeni Akit önceki gün “6284 YUVA YIKIYOR” manşetiyle ve devamında “2012’de uygulamaya konulan 6284 sayılı kanun, yaraya merhem olmak bir yana, aile içi parçalanmaların kaynağı haline geldi”...

Gazetemiz Yeni Akit önceki gün “6284 YUVA YIKIYOR” manşetiyle ve devamında “2012’de uygulamaya konulan 6284 sayılı kanun, yaraya merhem olmak bir yana, aile içi parçalanmaların kaynağı haline geldi” ifadeleriyle çıktı. 

Haberde gazetemize konuşan ünlü avukat Ali Cahit Polat, “6284 sayılı kanun kapsamında, en ufak şikâyette dahi delil aranmaksızın erkek aleyhinde karar veriliyor. Şikâyetçi olan kadının mahkemeye gitmesine bile gerek yok. Polisi araması, ‘bana sesini yükseltti’ demesi bile yeterli sebep sayılıyor. Bu durum aile disiplinini ve babanın aile içerisindeki itibarını büyük oranda zedeliyor” şeklinde faciayı izah etmiş.

Adeta bu ciddi hatanın çığlığı gibi okuyucu yorumlarında da patlama olmuş, yorumcuların hemen hepsi yasanın yanlışlığını ve maruz kaldıkları acı olayları anlatmışlar.

Evden uzaklaştırma kararına yönelik 6284 sayılı yasa, kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için çıkarılmıştı. Sözünü ettiğimiz gibi artık aileyi parçalayan uygulamalarla zararlı hale dönüşmüştür.

Üstelik bu kanunla sadece eşler kocalarını değil, sözgelimi kızlar babalarını da kendi evlerinden uzaklaştırabilmektedirler. Bir babanın anlattıklarını dinleyelim:

Kızım 23 yaşında ve maalesef benim yaşantıma, dünya görüşüme uymayan tarzda yaşıyor. Bir gün yine eve geç saatte alkollü olarak geldi. Elinde sigara ile oturma odasında karşımda bacak bacak üstüne atmış hoşlanmayacağım tarzda konuşuyordu. Kızıma bu yaptıklarının beni rencide ettiğini, kendi odasına gitmesini söyledim. Yine çirkin üslupla konuşmaya devam etmesi üzerine kolundan tutarak odasına doğru savuşturdum. Kesinlikle vurmuş, darp etmiş değilim. Kızım hemen karakola gidip kendisine şiddet uyguladığımı söylemiş, karakoldan mahkemeye bildirmişler. Ertesi gün mahkemece evden 6 ay uzaklaştırma kararının alındığı tarafıma bildirildi. Şimdi eve giremiyorum.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 195 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 455 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 71 Okunma Evrim teorisi bilimsel değildir 02 Mart 2024 | 319 Okunma Bunlar ölçü değil mi? 24 Şubat 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar