Yuva yıkan kumar salgını

Genç kadın sıkıntılıydı ve özellikle akşamları panik nöbetleri geçiriyormuş. Derdini sorunca, kocasının iddaa denilen kumara ve internette oynanan şans oyunlarına kapıldığını...

Genç kadın sıkıntılıydı ve özellikle akşamları panik nöbetleri geçiriyormuş. Derdini sorunca, kocasının iddaa denilen kumara ve internette oynanan şans oyunlarına kapıldığını anlattı ve ekledi: 

Aslında rahat geçinecek durumumuz varken eşimin kumar alışkanlığı yüzünden geçim zorluğu içindeyiz. Ayrıca kumar yüzünden borçlanmış, bu yüzden anne-babası oturdukları evi satıp borcunu ödediler. Ama yine eşim rahat durmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Bana para kazanacağını ve zengin olacağımızı söylüyor.” 

İnsanlar zararlı olduğunu, bütün mal varlıklarını kaybetmekle karşı karşıya olduklarını gördükleri halde ve üstelik dinimizce haram kılındığını bilerek neden kumara, şans oyunlarına dadanırlar?

Bir başka evli ve iki de çocuğu bulunan genç bağımlı hastamız ise bütün malını, ayrıca babasının şirketini kumarda batırmıştı. Daha yeni görüştüğüm bir kumara saplanan bir hastamız ise tanıdığı herkese gelirinin çok üstünde borçlandığı gibi bankalardan kredi çekmiş, ağır bir yükün altına girmişti. Bütün ailesi perişan bir durumdaydı ve babası kendini tutamayarak hıçkıra hıçkıra ağlamıştı.

Gerçekten kumar korkunç derecede kişilere, ailelere ve topluma zarar veren olaydır. Terapi için gelen veya getirilen kumar tutkunlarıyla görüşmelerimden biliyorum. Kumar onlara öyle bir heyecan ve sanal coşku vermektedir ki o anda sağlıklı ve mantıklı düşünme ve muhakeme etme melekeleri devreden çıkmaktadır. Bu yüzden kumar tutkunu kısa sürede altındaki arabasını, oturduğu evi bile ileri sürebilmekte ve kaybedebilmektedir.

Son muayene ettiğim kumar bağımlısı ise ailesinin servetini, daha sonra da işyerindeki kasadaki parayı kumara yatırmış ve tabii ki kaybetmişti. Çünkü kumarda kazanılmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 89 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 197 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar