FETÖ dâvâları sonuçlanıyor

Hainlerin 15 Temmuz darbe teşebbüsünde bulundukları gün Sayın Cumhurbaşkanımızı tatil için kaldığı Marmaris’teki otelde suikast girişiminde bulunan FETÖ timiyle ilgili 46 sanıklı karar...

Hainlerin 15 Temmuz darbe teşebbüsünde bulundukları gün Sayın Cumhurbaşkanımızı tatil için kaldığı Marmaris’teki otelde suikast girişiminde bulunan FETÖ timiyle ilgili 46 sanıklı karar açıklanmış: 31 haine 4’er kez ağırlaştırılmış müebbet, 9 haine müebbet hapis cezası verilmiş. Eski yaver Ali Yazıcı ise 18 yıl ceza almış.

Mahkeme kararı böyle devam ediyor. Hâlbuki FETÖ’cüler mahkeme bitmeden dışarı çıkacaklarını, FETÖ’nün gelip onları kurtaracaklarını, sonra da heykellerinin dikileceğini zannediyorlardı. Mahkemede yargı ile dalga geçerek, yalan söyleyerek, gerçeklerle alay ederek, sırıtarak ifade veriyorlardı. Darbe ile hiçbir ilgileri yoktu onların. Ya arsa bakmak için veya DAEŞ baskınından korumak için oradaydılar. F. Gülen’e bağlı değildiler. Hatta onun adını bile duymamışlardı.

Ama içlerinde inandıkları ise, “beklenen salih zatın” bağlıları olmalarıydı. Onlara bir şey olmazdı. FETO haşa Peygamberimizin direktifi üzerine onları darbe teşebbüsüne yönlendirmişti. Cezaevinde baharı yaşadıklarını iddia ediyorlardı. Ama şimdi oradan çıkamayacakları görüldü. İnşallah diğer FETÖ davaları da sulandırılmadan bir an önce sonuçlanır ve mahkemelerce hak ettikleri cezalara çarptırılırlar. 

Ergenekon iddiaları nasıl çökmüşse onlar da aynı şekilde beraat edeceklerini sananlar ise yine hayal kırıklığına uğrayacaktır.  Orada FETÖ’cü hâkimler sapla samanı karıştırdılar. Suçlu ile suçsuzu beraberce mahkûm ettiler. Ama bu darbe davasında 249 şehidimiz ve binlerce gazimiz var. Yani kurtulmaları mümkün değil.

MELİH GÖKÇEK GERÇEĞİ

10 yıldır Ankara’ya çeşitli görevler icabı düzenli olarak ayda bir veya iki gün gidiyorum. Geniş bulvarlar, alt ve üst geçitler, kavşaklar ve yeşillendirilmiş alanlar görürüm. Şehir ise tertemizdir. Trafik sıkışıklığına çok az rastladım. Dev eserleri, yapılmakta olan harika projeleri hep hayranlıkla izledim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 195 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 455 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 71 Okunma Evrim teorisi bilimsel değildir 02 Mart 2024 | 319 Okunma Bunlar ölçü değil mi? 24 Şubat 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar