“Aile çöküyor”

Aile kralların bile giremediği bir kaledir. (Emerson)Geçenhaftaki yazımızda aileyi tehdit eden önemli bir problemden söz etmiştik. Bu konuda Av. Ali Cahit Polat’ın hazırladığı yazıyı sunuyoruz:“Kralların...

Aile kralların bile giremediği bir kaledir. (Emerson)

Geçenhaftaki yazımızda aileyi tehdit eden önemli bir problemden söz etmiştik. Bu konuda Av. Ali Cahit Polat’ın hazırladığı yazıyı sunuyoruz:

“Kralların bile giremediği kale olan ailenin içine yeni devrim yasaları ile birlikte polis/jandarma, avukatlar, hâkim ve savcıların girmesi sonucunu doğurmuştur. Kadını şiddetten koruma gerekçesiyle çıkarılan yasaların uygulama sonuçları, bugün pek çok olumsuzluk ile karşımıza çıkmaktadır. Yılda 120,000- 130.000 aralığında baba/erkek/eş evden uzaklaştırılmakta, yani sürgün edilmektedir.

Ceza yasalarımız ve özellikle “Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun” genel ahlak ve aile düzeninden önce birey ve kadının cinsel özgürlüğünü düzenleyerek teminat altına almaktadır.

Yasada yer alan “Bu kanun kapsamında kadınlara yönelik cinsiyete dayalı şiddeti önleyen ve kadınları cinsiyete dayalı şiddetten koruyan özel tedbirler ayrımcılık olarak yorumlanamaz” hükmü pozitif ayrımcılık uygulama kapsamında, 2010 yılında yapılan referandumla kabul edilen Anayasanın 10. maddesine dayandırılmaktadır.

Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanunun uygulama sonuçları;

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 90 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 199 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar