Hayal ve Gerçek!

KKTC Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel bir yazısında, “Turizm endüstrisi eğer iyi yönetilemiyorsa, çok kırılgan sonuçlar da ardı ardına gelebiliyor” diye bir cümle kullandı....

KKTC Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel bir yazısında, “Turizm endüstrisi eğer iyi yönetilemiyorsa, çok kırılgan sonuçlar da ardı ardına gelebiliyor” diye bir cümle kullandı.
Haksız da değil. Turizm ve eğitim Ada’sı olan Kıbrıs’ta da bu cümleyi anlatan çok şeyle karşılaşıyoruz. Ülkeye giriş yapan ‘öğrenci ve asker’ sayısını ‘turist’ olarak kabul edecek bir anlayışla turizmi kalkındırma çabası var. Ülkede, 1.5 buçuk milyon turist hedefi koyuldu.
Bu açıklamayı da KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu yaptı. Tam bu açıklamanın yapıldığı bir dönemde, bir bakanımızla sohbet ediyor ve kahve içiyoruz.

Bakan Bey, “Turizmde gidişat iyi değil, sadece açıklama yapılıyor ve gezilerle harcamalar yükseltiliyor” dedi. Gaziantep ve Antalya’da yapılan turizm tanıtım etkinliklerini eleştirdi.

Şaşırtıcı yaklaşım

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Derinliklerde yatan tarih 09 Ekim 2017 | 115 Okunma Ada'ya 'Kurtlar Vadisi' oteli 02 Ekim 2017 | 172 Okunma Çirkinlikte yarışmışlar 25 Eylül 2017 | 137 Okunma Kıbrıs, Las Vegas olur mu? 18 Eylül 2017 | 217 Okunma Kıbrıs denince ne anlıyoruz? 11 Eylül 2017 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar