En ayrımcı plajımız var!

Marilena Evangelou’yu, Kıbrıs’ta kapılar açılmadan önce dikenli tellerden sonra haber peşinde koşarken tanımıştım. Geçtiğimiz gün Kuzey’de Yenidüzen gazetesinde bir yazısı...

Marilena Evangelou’yu, Kıbrıs’ta kapılar açılmadan önce dikenli tellerden sonra haber peşinde koşarken tanımıştım. Geçtiğimiz gün Kuzey’de Yenidüzen gazetesinde bir yazısı dikkatimi çekti. Başlığı, ‘Bırakın Maraşlılar yüzsün’dü. Ki Maraş’a sınır olarak bilinen Derinya Plajı kullanıma açılacak. Bununla ilgili uzun zamandır bir tartışma var. Hatta dünyanın ‘ayrımcı’ tek plajı da denilebilir.

Neden mi? Kuzey Kıbrıs bir turizm ülkesi ama plaja girecekler listesine baktığınızda, “Yok artık” denilecek cinsten. Plaja girebilecekler, ‘Türkiyeli ve KKTC’li vatandaşlar...’ Diğerleri giremez. Neden dendiğinde ise yanıt: Plaja askeri bölgeden geçiliyor!

Çözüm yerine...

Çözüm yollarını aramak yerine, ‘halka açılan’ plajın tüm halkların kullanımına sunulmaması çok absürt bir durum. Dünyanın gözünün ‘Maraş açıldı açılacak’ tartışmalarını dikkatle izlediği bir anda, halkların plajlara akan görüntülerinin hem psikolojik hem de siyasi artısının olacağını düşünüyorum. Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de, plajın açılmasından mutlu ancak ‘İlerleyen dönemde, bu ayrımın ortadan kalkabileceği’ mesajını veriyor. Görüntüde ‘asker plajlara girişi engelledi’ gözüküyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Derinliklerde yatan tarih 09 Ekim 2017 | 114 Okunma Ada'ya 'Kurtlar Vadisi' oteli 02 Ekim 2017 | 172 Okunma Çirkinlikte yarışmışlar 25 Eylül 2017 | 137 Okunma Kıbrıs, Las Vegas olur mu? 18 Eylül 2017 | 217 Okunma Kıbrıs denince ne anlıyoruz? 11 Eylül 2017 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar