Ya süper güçler Suriye’de anlaşırlarsa

“TEMAS edebileceğimiz noktalar bulmaya çalışmalı ve birçok uluslararası forumda daha yakın bir etkileşim içinde olmalıyız” dedikten sonra Rusya lideri Vladimir Putin, “Örneğin Suriye...” dedi ve...

“TEMAS edebileceğimiz noktalar bulmaya çalışmalı ve birçok uluslararası forumda daha yakın bir etkileşim içinde olmalıyız” dedikten sonra Rusya lideri Vladimir Putin, “Örneğin Suriye...” dedi ve ekledi:

Bu ülkede barış ve uzlaşının tesisi görevi, bunun vitrindeki ilk örneği olabilir.”

Sözlerini şöyle açtı Putin: “Rusya ve ABD, bu konuda proaktif bir şekilde hareket edip liderliği üstlenebilirler ve organize edeceğimiz bu etkileşimle insani krizin üstesinden gelinebilir, Suriyeli mültecilerinin evlerine dönüşü sağlanabilir.”

Söz sırası ABD Başkanı Donald Trump’a geldi. TrumpGeniş bir şekilde görüştüğümüz Suriye’deki kriz, karmaşık bir konu. Aramızdaki işbirliği yüz binlerce insanın hayatını kurtarma potansiyelini taşıyor” dedi.

Bu ifadeleri, Trump ve Putin’in geçen pazartesi günü Helsinki’de gerçekleştirdikleri zirveden sonra düzenledikleri basın toplantısındaki açıklamalarından aktarıyorum.

Kendi sözlerinden yola çıkarak, ABD ve Rusya liderlerinin önümüzdeki dönemde Suriye’de daha yakın bir şekilde çalışma konusunda bir ilke mutabakatına vardıklarını söyleyebiliriz.

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart yerel seçim analizi (8) Seçim sonuçlarının İYİ Parti cephesindeki muhasebesi 25 Nisan 2024 | 133 Okunma 31 MART YEREL SEÇİM ANALİZİ (7)... CHP’nin Ege’deki rüzgârı İzmir’de hız kesince 24 Nisan 2024 | 456 Okunma Yerel seçim analizi (6) DEM Parti’nin İstanbul’da yaşadığı sert düşüşün arkasındaki dinamikler 23 Nisan 2024 | 346 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 1.135 Okunma 31 MART YEREL SEÇİMİ ANALİZİ (4) Katılım oranı düşüklüğünün gerisindeki dikkat çekici yönelişler 17 Nisan 2024 | 737 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar