Osman Kavala neden tutuklandı

Kavala, nezarethanede demir parmaklıklar arkasında tam 14 gün kaldıktan sonra OHAL altındaki yasal 15 günlük sürenin bitmesine az bir süre kala geçen salı günü saat 14.45 sularında Emniyet Terörle Mücadele...

Kavala, nezarethanede demir parmaklıklar arkasında tam 14 gün kaldıktan sonra OHAL altındaki yasal 15 günlük sürenin bitmesine az bir süre kala geçen salı günü saat 14.45 sularında Emniyet Terörle Mücadele Şubesi’nde sorguya alındı.

Kavala’nın polis tarafından sorgulaması 10 saate yakın sürdü. Sorgusu bittiğinde çarşamba gününe girilmişti ve saat 00.30’u gösteriyordu. Buradan Çağlayan Adliyesi’ne götürüldü. Savcılık makamı, polise verdiği ifadeyi yeterli görerek, kendisini sorgulamadan tutuklanması talebiyle İstanbul Birinci Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk etti.

İki avukatıyla birlikte hâkim karşısına çıktığında saat 03.15 sularıydı. Hâkim, kararını 04.02’de açıkladı ve tutuklanmasına karar verdi. Kavala, sabah saatlerine doğru önümüzdeki dönemdeki yeni konaklama mekânı olan Silivri Cezaevi’ne intikali öncesi ilk durak olan Metris Cezaevi’ne götürüldü, dün de öğleden sonra Silivri’ye nakledildi.

*

Soruşturma üzerinde gizlilik kararı bulunduğu için yürüyen adli süreçle ilgili belgelerin yayımlanması yasak. Ancak kendisine yöneltilen suçlamalar ve bu iddialara dayanan tutuklama kararı hakkında genel nitelikte bazı bilgilere ulaşmak mümkün.

Kavala, bundan yaklaşık dört buçuk yıl önce 2013 yılı mayıs sonu-haziran ayı başında meydana gelmiş olan Taksim Gezi Parkı olaylarının yöneticisi ve organizatörü olmakla suçlanıyor. Anlaşıldığına göre suçlamada, Gezi hadiseleri, devleti ve hükümeti ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye yönelik bir ayaklanma olarak gösteriliyor ve FETÖ/PDY, PKK/KCK, DHKP-C, MLKP gibi tüm terör örgütlerinin bu gösterilere katıldığı ileri sürülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kuzey Irak’ta çekilen fotoğraftaki üçlü görüntü neyin habercisi? 19 Mart 2024 | 1.469 Okunma Suriye’deki DEAŞ meselesinde yollar Esad’a mı çıkıyor? 15 Mart 2024 | 223 Okunma Amerika’da Suriye’den çekilme tartışması büyüyor 14 Mart 2024 | 592 Okunma ABD’nin PKK/YPG’ye desteği ve Suriye’deki DEAŞ’lı tutuklular meselesi 13 Mart 2024 | 611 Okunma Kalın ve Fidan’ın Washington çıkartması, ABD ile yeni bir dönemin habercisi mi 08 Mart 2024 | 642 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar