Kömür santrallarında çevre önlemleri bu kez uygulanmalı

Kömüre dayalı termik santrallarda alınması zorunlu çevreyi koruyucu önlemlerin iktidarın girişimi sonucu bir kez daha ertelenmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Geride bıraktığımız günlerde, bir dizi yazıyla bu tartışmaları değerlendirmeye çalıştım.

Meselenin yakın tarihçesi, anayasal ve hukuksal çerçevesi, toplum sağlığı açısından yarattığı tehlikeler ve getirilen yeni yaptırım mekanizması olmak üzere muhtelif yönlerine odaklanan dört ayrı yazı kaleme aldım. Bugün son bir yazıyla genel bir değerlendirme yapmak istiyorum.

Konunun en baştan altını çizmemiz gereken birinci boyutu, toplum sağlığını ilgilendiren bu kadar yaşamsal bir meselenin 2013 sonrasındaki süreçte her seferinde bir formül bulunarak ertelenip ötelenebilmiş olmasıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kuzey Irak’ta çekilen fotoğraftaki üçlü görüntü neyin habercisi? 19 Mart 2024 | 472 Okunma Suriye’deki DEAŞ meselesinde yollar Esad’a mı çıkıyor? 15 Mart 2024 | 218 Okunma Amerika’da Suriye’den çekilme tartışması büyüyor 14 Mart 2024 | 561 Okunma ABD’nin PKK/YPG’ye desteği ve Suriye’deki DEAŞ’lı tutuklular meselesi 13 Mart 2024 | 601 Okunma Kalın ve Fidan’ın Washington çıkartması, ABD ile yeni bir dönemin habercisi mi 08 Mart 2024 | 638 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar