Kadir Gecesi gelen SMS mesajı suç delili olabilir mi?

BUGÜN itibarıyla tam 165 gündür demir parmaklıklar arkasında bulunan Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu’na yöneltilen başlıca iki suçlama var. Önce birincisiyle başlayalım. Bu suçlama...

BUGÜN itibarıyla tam 165 gündür demir parmaklıklar arkasında bulunan Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu’na yöneltilen başlıca iki suçlama var.

Önce birincisiyle başlayalım.

Bu suçlama, Muratoğlu’nun “ByLock programını kullanan FETÖ/PDY nedeniyle tutuklu ya da firari durumdaki emniyet görevlileri, işadamları, örgütün yardımlaşma derneği, bakanlık müşaviri gibi muhtelif meslekler yapan şahıslarla 2013-2016 arasında 17-25 Aralık sonrası dahil yoğun ve hayatın olağan akışına uygun olmayan şekilde açıklayamadığı irtibatının bulunması...” ve “örgütün avukatlık yapılanmasıyla ne şekilde tanıştığını açıklayamaması...”
şeklinde özetlenebilir.

Dünkü yazımızda Muratoğlu’nun FETÖ bağlantılı “Kimse Yok mu Derneği”nin Konya yöneticisi ile temasının bulunduğu iddiasının maddi hata içerdiğini, bu telefon numarasının Vodafone telefon sekreter servisine ait olduğunu belgesine dayanarak ortaya koymuştuk.

14 Aralık 2016 tarihindeki polis sorgulamasında, Muratoğlu’na FETÖ/PDY bağlantılı olduğu ileri sürülen 15 kişiyle tespit edilmiş telefon iletişimi sorulmuştur. Muratoğlu, bu 15 kişiden yedisini tanımadığını belirtmiştir. Keza, hepsi tutuklu bulunan bu yedi kişi de Muratoğlu’nu tanımadıklarını beyan etmiştir.

Geriye Muratoğlu’nun tanıdığını kabul ettiği sekiz kişi kalıyor. Kayıtlara göre, kendisinin bunlardan yedisi ile toplam telefon iletişimi yıllık 10 adedin altındadır. İletişime yalnızca telefon konuşması değil atılan SMS mesajları da dahildir.

Bunlar içinde en düşük yoğunlukta iletişimi olan kişi Muratoğlu’nun 2012’de bir gazeteci grubuyla birlikte ABD’ye gittiği Yamanlar Kolejleri Genel Müdürü Sebahattin Kasap’tır. Emniyet ifadesinin 11’inci sayfasında yer alan delil kayıtlarına göre, Kasap’tan Muratoğlu’na 13 Temmuz 2015 tarihinde saat 23.33’te iki SMS mesajı gelmiştir. Bu iki mesaj dışında aralarında hiçbir iletişim izi tespit edilememiştir.

13 Temmuz 2015 gecesi Kadir Gecesi’dir. Kasap’ın o saatte söz konusu SMS mesajlarını Muratoğlu’na Kadir Gecesi dolayısıyla göndermiş olması kuvvetle muhtemeldir ve en azından bu örnek -iddianamede ileri sürüldüğünün aksine- hayatın akışına uygun bir iletişim olarak belirmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart yerel seçim analizi (8) Seçim sonuçlarının İYİ Parti cephesindeki muhasebesi 25 Nisan 2024 | 371 Okunma 31 MART YEREL SEÇİM ANALİZİ (7)... CHP’nin Ege’deki rüzgârı İzmir’de hız kesince 24 Nisan 2024 | 459 Okunma Yerel seçim analizi (6) DEM Parti’nin İstanbul’da yaşadığı sert düşüşün arkasındaki dinamikler 23 Nisan 2024 | 347 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 1.136 Okunma 31 MART YEREL SEÇİMİ ANALİZİ (4) Katılım oranı düşüklüğünün gerisindeki dikkat çekici yönelişler 17 Nisan 2024 | 743 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar