Gençlerin oyu seçimin kaderini ne ölçüde etkiler?

CHP’nin seçim kampanyasında attığı yenilikçi bir adım, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun animasyon olarak yer aldığı ve tümüyle dijital dünyaya özgü terimlerin...

CHP’nin seçim kampanyasında attığı yenilikçi bir adım, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun animasyon olarak yer aldığı ve tümüyle dijital dünyaya özgü terimlerin kullanıldığı bir videonun sosyal medyada paylaşılması oldu. Kılıçdaroğlu, bu videoda “Snapchat’te efektler çoğalsın, curling hak ettiği ilgiyi görsün” diye konuşuyor.

Keza SP, Cumhurbaşkanlığı adayı Temel Karamollaoğlu’nun süpermen benzeri bir kimlikle karşımıza çıktığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı üzerinde ‘Türkiye’ yazılı bir aracı uçurumdan aşağı düşmekten son anda kurtardığı bir animasyon videoyu sosyal medyaya sürdü.

Hürriyet, dün bu adımları duyurduğu haberine “Muhalefet gençlere onların diliyle seslendi” başlığını atmıştı.

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kampanyası çerçevesinde ramazanda gençleri Beştepe’de sahurda ağırlıyor, yine sahurda Ankara’da bir öğrenci yurdunu ziyaret ediyor, ayrıca teknoloji toplantılarında genç öğrencilerle bir araya gelerek onların sorularını yanıtlıyordu.

Adayların ve siyasi parti liderlerinin bütün bu çabaları, önümüzdeki pazar günü yapılacak seçimde gençlerin desteğine ne kadar önem verdiklerini gösteriyor.

*

Haksız da sayılmazlar. Bu seçimde ilk kez oy kullanacak 18-19 yaş aralığında 1 milyon 78 bin genç var. Ayrıca, 1 Kasım 2015 genel seçiminden sonra seçmen vasfını kazanıp ilk kez 16 Nisan 2017 anayasa referandumunda sandığa giden, bugün 19-21 yaş aralığında bulunan kesimin sayısı da 1 milyon 342 bin dolayında. Bu seçimde toplam seçmen sayısı 59 milyon 369 bin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 MART YEREL SEÇİM ANALİZİ (7)... CHP’nin Ege’deki rüzgârı İzmir’de hız kesince 24 Nisan 2024 | 446 Okunma Yerel seçim analizi (6) DEM Parti’nin İstanbul’da yaşadığı sert düşüşün arkasındaki dinamikler 23 Nisan 2024 | 346 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 1.133 Okunma 31 MART YEREL SEÇİMİ ANALİZİ (4) Katılım oranı düşüklüğünün gerisindeki dikkat çekici yönelişler 17 Nisan 2024 | 736 Okunma 31 Mart yerel seçimi analizi (3) İl genel meclisleri ile merkez ilçe belediyeleri arasındaki güç dengesine bakınca... 13 Nisan 2024 | 598 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar