Genç yaşta kaybettiğimiz bir büyük müzisyenin hatırasını anarken... Yavuz Çetin’in ilk albümü ‘İlk’, Prof. Türkan Saylan’ın evinde kaydedildi

Hürriyet yazarı Sedat Ergin bu hafta 'Genç yaşta kaybettiğimiz bir büyük müzisyenin hatırasını anarken... Yavuz Çetin’in ilk albümü ‘İlk’, Prof. Türkan Saylan’ın evinde kaydedildi' başlıklı yazısını kaleme aldı.

'SPOTIFY’ streaming kanalı her yıl sonunda size geride kalan yıl içinde en çok hangi şarkıları dinlediğinizi gösteren bir liste gönderiyor.

Bu listede bir dinleyici olarak bir yıl boyunca Spotify üzerinden çıktığınız müzik yolculuğunuzun bir dökümünü, bir tür haritasını buluyorsunuz.

Geçenlerde 2023 yılının dökümü geldiğinde, en çok dinlediğim müzisyenin Yavuz Çetin olduğunu öğrendim.

En çok dinlediğim ilk 10 parça içinde 6’sı, 2001 yılında aramızdan ayrılmış olan ve Türkiye’nin gelmiş geçmiş en önemli gitaristlerinden biri olarak kabul edilen Yavuz Çetin’e aitti. Birinci sırada da onun 1997 yılında çıkmış olan “İlk” albümünden “Kimse Bilemez” şarkısı yer alıyordu.

Daha önceki yıllarda bu liste farklı müzik türleri arasında az çok eşit bir şekilde dağılırdı. Aslında bu yılın sonucuna çok da şaşırmadım. 2023, müzik dinleme uğraşımda benim için Yavuz Çetin’in müzik dünyasını, şarkılarını, onun ruh dünyasını daha yakından anlamaya çalıştığım bir yıl oldu.

Yavuz Çetin’e ilgi duymamın benim açımdan gecikmiş bir çaba olduğunu teslim etmeliyim. Onu geçmişte çok usta bir blues gitarcısı olarak tabii ki biliyordum. Muhtelif zamanlarda dinlemiştim. Ama biraz daha derinlemesine bakınca, bendeki izlenimlerin çok daha üstüne çıkan bir büyük müzisyenle karşılaştığımı fark ettim.

Benim açımdan Yavuz Çetin’e yakınlık duymamın bir yönü daha vardı. Bugün hayatta olmayan bir meslek büyüğümüz, bizden bir önceki kuşağın bilinen usta gazetecilerinden biri olan Erdal Çetin’in de oğluydu. Bu yönüyle, bizim muhitten sayılırdı.

Ben de bu yılın son yazısını genellikle değindiğim konulardan farklı bir alana çıkarak, onun dünyasını, sanatçılığını anlatmaya çalışarak değerlendirmek istiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart yerel seçim analizi (12) Yeniden Refah’ın on ayda sağladığı artış ne anlatıyor? 03 Mayıs 2024 | 307 Okunma 31 Mart yerel seçim analizi (11) MHP üçüncü parti konumunu koruyor 02 Mayıs 2024 | 573 Okunma 31 Mart yerel seçim analizi (10) MHP’nin 31 Mart’ta aldığı sonuç nasıl ölçülebilir? 01 Mayıs 2024 | 277 Okunma 31 Mart yerel seçimi analizi (9) Bursa’da alınan sonucun ilk işareti 2019’da gelmişti 27 Nisan 2024 | 435 Okunma 31 Mart yerel seçim analizi (8) Seçim sonuçlarının İYİ Parti cephesindeki muhasebesi 25 Nisan 2024 | 445 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar