Evanjelistlerin Kürtleri Hıristiyanlaştırma stratejisi

EĞER misyonerlerin dünyasını yakından tanımak, bulundukları ülkelerde nasıl çalıştıklarını, insanları kendi cemaatlerine çekebilmek için ne gibi stratejiler izlediklerini öğrenmek...

EĞER misyonerlerin dünyasını yakından tanımak, bulundukları ülkelerde nasıl çalıştıklarını, insanları kendi cemaatlerine çekebilmek için ne gibi stratejiler izlediklerini öğrenmek istiyorsanız, Evanjelik rahip Andrew Brunson hakkında hazırlanan iddianame size eşsiz bir okuma fırsatı sunuyor.

Tabii, bu kişinin tutukluluğu Türk-ABD ilişkilerinde yaşanmakta olan ağır krizin kilitlendiği en yakıcı soruna dönüşürse, kendisinin bir misyoner olarak yürüttüğü mesai ve bunun Türk güvenlik birimleri ve savcılar nasıl tarafından nasıl değerlendirildiği daha da önemli hale geliyor.

HASADA HAZIRLIK ZAMANI

Bize bu okuma fırsatını sağlayan bilgileri, rahip Brunson gözaltına alındığında yanında götürdüğü cep telefonu ve SIM karttan çıkan ve iddianamede delil olarak yer verilen yazışmalar, mesajlar ve kaydedilmiş muhtelif notların içeriğinde buluyoruz. Bunların bir kısmı Brunson’a ait, bir kısmı ise başkaları tarafından kendisine gönderilen mesajlar.

Bu içeriklerde öncelikle Türkiye’nin tarihi, bulunduğu coğrafya ve İslam dünyasındaki ağırlığıyla Evanjelistlerin gözünde özel bir yer tuttuğunu anlıyoruz.

Bu mesajlarda en sık karşılaştığımız kavramlardan biri “hasat”. Bu kavramın dinsel bir anlam yüklenerek, Hıristiyanlık inancının yeşermesi, güçlenmesi, insanların kiliseye kazanılması anlamlarında kullanıldığını anlıyoruz. Örneğin, bir notta “Görevim: Hasada hazırlan-2009. Bunu nasıl yaptık: İnsani yardımı sürdürmeye başlayarak. Din dönüştürmesinde yöntem: Bildirme ve gösterme” yazılı.

KÜRTLER İKİ DİLLİ TERCÜMAN MİLLET

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 948 Okunma 31 MART YEREL SEÇİMİ ANALİZİ (4) Katılım oranı düşüklüğünün gerisindeki dikkat çekici yönelişler 17 Nisan 2024 | 734 Okunma 31 Mart yerel seçimi analizi (3) İl genel meclisleri ile merkez ilçe belediyeleri arasındaki güç dengesine bakınca... 13 Nisan 2024 | 593 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (2) 51 ilde ‘il genel meclisi’ sonuçlarında tablo büyükşehirlerden biraz farklı 12 Nisan 2024 | 447 Okunma 31 Mart seçimleri analizi (1) CHP VE AK Parti’nin gerçek oy miktarlarını nasıl okumalıyız 11 Nisan 2024 | 650 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar