Erdoğan AB referandumunda tarafsız kalır mı?

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta TRT World Forum toplantısındaki çıkışıyla birlikte, AB’ye tam üyelik müzakerelerin devamı konusunda referanduma gidilmesi önerisi bir kez daha...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta TRT World Forum toplantısındaki çıkışıyla birlikte, AB’ye tam üyelik müzakerelerin devamı konusunda referanduma gidilmesi önerisi bir kez daha Türkiye’nin gündemine girmiş bulunuyor.

Bize düşen de herhalde 81 milyona gitmek, 81 milyon ne karar veriyor ona bakmak...” dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki konuşmasında.

Hatta neredeyse kesinlik içinde konuştu referanduma gitmekten ve şöyle dedi:

Parti genel başkanı olarak şöyle arkadaşlarımla masaya yatıralım, ondan sonra ‘tamam’ dendiği anda hemen adımımızı atarız. Bir de mart seçimleri var... Öyle Avrupa ülkeleri var ki, bir seneye 2-3 referandum sıkışıyor. Referandumlara da aslında alışmamız lazım”.

Erdoğan, önceki gün Budapeşte’de yaptığı bir açıklamayla aynı temayı tekrarladı: “1963’ten bu yana oyalanan bir Türkiye var. Hiçbir AB üyesi ülkeye böyle bir zulüm yapılmadı. Ne evet, ne hayır. Evetse evet, hayırsa hayır. Samimi olmak lazım. Alacaksanız sinyallerini verin, almayacaksanız bunu da söyleyin. Ne bizi yorun, ne biz sizi yoralım. Siz yolunuza, biz yolumuza devam edelim... Bu kadar açık ve net olmak lazım. Bu adımı da buna göre atmak lazım diyorum ve şu anda bir sabır noktasındayız...”

Cumhurbaşkanı bu görüşlerini yalnızca kamuoyuyla paylaşmakla kalmıyor, kapalı kapılar ardında Avrupalı liderlere de aynen aktarıyor.

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kuzey Irak’ta çekilen fotoğraftaki üçlü görüntü neyin habercisi? 19 Mart 2024 | 1.469 Okunma Suriye’deki DEAŞ meselesinde yollar Esad’a mı çıkıyor? 15 Mart 2024 | 223 Okunma Amerika’da Suriye’den çekilme tartışması büyüyor 14 Mart 2024 | 592 Okunma ABD’nin PKK/YPG’ye desteği ve Suriye’deki DEAŞ’lı tutuklular meselesi 13 Mart 2024 | 611 Okunma Kalın ve Fidan’ın Washington çıkartması, ABD ile yeni bir dönemin habercisi mi 08 Mart 2024 | 643 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar