Doğu Guta katliamında Türkiye Batı’ya yakın

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, geçen cumartesi akşamı Suriye’nin Doğu Guta bölgesinde meydana gelen kimyasal saldırıların hemen ertesinde nedense Batı ülkelerini hedef almayı tercih etti.Erdoğan, pazar...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, geçen cumartesi akşamı Suriye’nin Doğu Guta bölgesinde meydana gelen kimyasal saldırıların hemen ertesinde nedense Batı ülkelerini hedef almayı tercih etti.

Erdoğan, pazar günü ilk olarak ayak bastığı Siirt’te partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada İşte bak Doğu Guta’da... Ah ah, yavrucukları yine bugün şehit ettiler ve Suriye’deki rejimi hâlâ savunanlar var” dedikten sonra eleştiri oklarını birden Batı’ya yöneltti:

Biz işte bu ikiyüzlülüğe, bu riyakârlığa, bu insanlık dışı politikaya isyan ediyoruz. Ey Batı! Doğu Guta’da katledilen, şehit edilen bu yavrulara, kadınlara, bu insanlara ne zaman dönüp bakacaksınız da biz size ‘Bunlar adil davranıyor’ diyeceğiz.”

Cumhurbaşkanı, aynı gün daha sonra geçtiği Van’da düzenlenen AK Parti il kongresinde yine benzer bir temayı tekrarladı: İşte bugün Doğu Guta’da maalesef çocuklar şehit edildi. Ey Batı neredesin? O yavrucuklar, onlar nasıl şehit edildi? Hani Batı sesin çıkmıyor ama biz Afrin’de teröristleri öldürünce sesin çıkıyor.”

*

Eğer bu eleştiriler Esad rejiminin Doğu Guta’da uzun bir zamandır sürmekte olan bombardımanını konu alıyorsa, Batı’nın bu sistematik saldırılar karşısında olması gerektiği ölçüde yüksek sesli bir tavır almadığı tezi pekâlâ savunulabilir.

Ancak böyle de olsa, Suriye rejiminin saldırılarını önemli ölçüde Rusya’nın ve İran’ın desteğiyle sürdürdüğü hatırlandığında, Beşar Esad’ın en sağlam destekçisi bu iki ülkenin de eleştiriden bağışık tutulamayacağı aşikârdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart yerel seçim analizi (8) Seçim sonuçlarının İYİ Parti cephesindeki muhasebesi 25 Nisan 2024 | 175 Okunma 31 MART YEREL SEÇİM ANALİZİ (7)... CHP’nin Ege’deki rüzgârı İzmir’de hız kesince 24 Nisan 2024 | 457 Okunma Yerel seçim analizi (6) DEM Parti’nin İstanbul’da yaşadığı sert düşüşün arkasındaki dinamikler 23 Nisan 2024 | 346 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 1.135 Okunma 31 MART YEREL SEÇİMİ ANALİZİ (4) Katılım oranı düşüklüğünün gerisindeki dikkat çekici yönelişler 17 Nisan 2024 | 740 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar