Darbecilere silah mı çekersiniz, yoksa vazgeçirmeye mi çalışırsınız

BİR ordu komutanı gece yarısı kapısına dayanıp “Darbe oldu ama siz görevde kalıyorsunuz, bizim safımıza geçin” şeklinde bildirimde bulunan maiyetindeki darbeci askerlere nasıl karşılık...

BİR ordu komutanı gece yarısı kapısına dayanıp “Darbe oldu ama siz görevde kalıyorsunuz, bizim safımıza geçin” şeklinde bildirimde bulunan maiyetindeki darbeci askerlere nasıl karşılık vermelidir?
Üstelik bu komutan, Irak, Suriye ve İran sınırlarının güvenliğinden sorumlu olan, güneydoğuda PKK ile mücadelede kilit rolü oynayan, 120 bin dolayında askerin silah taşıdığı İkinci Ordu’nun başındaki orgeneral ise...
Sizce bu durumda ne yapmalıdır?
A) Çatışmaya girmeyi göze alıp, tabancasını çekip “Kim oluyorsunuz siz, def olun gidin” diyerek darbecileri kovalamalı mıdır?
B) Konutun kapısını kilitleyip karargâhtaki güvendiği askerlerden ya da emniyetten yardım isteyerek dışarıdaki darbeci askerlerin derdest edilmesini mi istemelidir?
C) Yoksa ne olduğunu anlamaya çalışarak, zaman kazanıp onları ikna etme yoluna mı gitmelidir?
* * *
İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 15 Temmuz darbe gecesi Malatya’daki resmi konutunun kapısına gelip kapısını çalan iki tuğgeneral ile bir kurmay albay karşısında üçüncü şıkkı seçmiş ve darbecilerle birlikte karargâha giderek, kendi ifadesiyle onları caydırmak üzere ikna çabasına girişmiştir. Bu ikna çabası makam odasında 12 saati geçen bir müzakere sürecine sahne olmuştur.
Gelgelelim Malatya Başsavcısı Ergül Yılmaz ve vekili Mehmet Badem, yukarıdaki seçmeli sorulara dahil etmediğimiz dördüncü bir şık üzerinde duruyor; komutanın hareket tarzıyla aslında fiilen darbe girişimine katılmış olduğunu ileri sürüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kuzey Irak’ta çekilen fotoğraftaki üçlü görüntü neyin habercisi? 19 Mart 2024 | 1.469 Okunma Suriye’deki DEAŞ meselesinde yollar Esad’a mı çıkıyor? 15 Mart 2024 | 223 Okunma Amerika’da Suriye’den çekilme tartışması büyüyor 14 Mart 2024 | 592 Okunma ABD’nin PKK/YPG’ye desteği ve Suriye’deki DEAŞ’lı tutuklular meselesi 13 Mart 2024 | 611 Okunma Kalın ve Fidan’ın Washington çıkartması, ABD ile yeni bir dönemin habercisi mi 08 Mart 2024 | 643 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar