CIA Direktörü, Enes Kanter’le görüşünce... Bilmiyorsa vahim, biliyorsa daha vahim

Hürriyet Gazetesi Yazarı Sedat Ergin'in bugünkü (06.05.2022)''CIA Direktörü, Enes Kanter’le görüşünce... Bilmiyorsa vahim, biliyorsa daha vahim'' başlıklı yazısı.

Geride bıraktığımız Şeker Bayramı sırasında dikkatime takılan haberlerden biri, ABD’nin profesyonel basketbol ligi NBA’da oynayan ve Fetullah Gülen’e yakınlığıyla tanınan Enes Kanter’i ABD’nin Merkezi Haber Alma Örgütü’nün (CIA) Direktörü William Burns ile gösteren bir fotoğrafı konu alıyordu.

Kanter, bu fotoğrafı 30 Nisan tarihinde kendi Twitter hesabından paylaşmış ve altına “CIA Direktörü William J. Burns ile harika bir sohbet yaptık” diye de not düşmüş. Ayrıca, “Dostluğunuz için teşekkürler” diye eklemiş.

Fotoğraf, CIA Direktörü bir etkinlikte başka insanların da bulunduğu bir masada oturduğu sırada çekilmiş. Kanter’in cep telefonuyla yaptığı bir selfie çekimi olması kuvvetle muhtemel. Her ikisinin de yüzüne yerleşmiş olan güleç ifadeler fotoğrafa damgasını vurmuş.

Kanter, aynı fotoğrafı Instagram hesabından da paylaşmış.

BLINKEN’A BÜYÜK ÖVGÜ

Kendisinin sosyal medya hesaplarına bakıldığında, en son paylaşımında Kanter’i bu kez ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile gösteren bir fotoğraf karşımıza çıkıyor. Altında “iki gün önce” paylaşıldığı bilgisi var.

Kanter’in elini Blinken’ın omuzuna atmış olması oldukça samimi bir hava yayıyor ortalığa. Kanter bu fotoğrafın altına da, “ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile dünyada insan haklarının durumu ile ilgili harika bir görüşme gerçekleştirdik. Dostluğun ve liderliğin için teşekkürler. Amerika sana sahip olduğu için şanslı” diye yazmış.

Burns ile fotoğrafında olduğu gibi bu görüşmenin de nerede gerçekleştiği hususunda bir bilgi yer almıyor bu paylaşımda. Bu fotoğraftan öğrendiğimiz, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın bir NBA oyuncusuyla küresel düzeyde insan hakları konularını görüşmüş olmasıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yerel seçim analizi (6) DEM Parti’nin İstanbul’da yaşadığı sert düşüşün arkasındaki dinamikler 23 Nisan 2024 | 261 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 1.131 Okunma 31 MART YEREL SEÇİMİ ANALİZİ (4) Katılım oranı düşüklüğünün gerisindeki dikkat çekici yönelişler 17 Nisan 2024 | 735 Okunma 31 Mart yerel seçimi analizi (3) İl genel meclisleri ile merkez ilçe belediyeleri arasındaki güç dengesine bakınca... 13 Nisan 2024 | 598 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (2) 51 ilde ‘il genel meclisi’ sonuçlarında tablo büyükşehirlerden biraz farklı 12 Nisan 2024 | 449 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar